NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Neodolateľný čokoládový zázrak. Hrnčekový a lyžičkový recept, ktorý zvládne úplne každý.
Neodolateľný čokoládový zázrak. Hrnčekový a lyžičkový recept, ktorý zvládne úplne každý.
Neodolateľný čokoládový zázrak. Hrnčekový a lyžičkový recept, ktorý zvládne úplne každý.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Pokiaľ hľadáte jednoduchý a zároveň neodolateľný dezert, tento hrnčekový a lyžičkový koláč s čokoládou je tou pravou voľbou. Koláč s jemným krémom a bohatou čokoládovou polevou je ideálny na každú príležitosť. Navyše, vďaka jednoduchému postupu a bežným surovinám, ho zvládne pripraviť každý.

Mineralka Mineralka    ·   19.7.2024

Neodolateľný čokoládový zázrak. Hrnčekový a lyžičkový recept, ktorý zvládne úplne každý.

Pokiaľ hľadáte jednoduchý a zároveň neodolateľný dezert, tento hrnčekový a lyžičkový koláč s čokoládou je tou pravou voľbou. Koláč s jemným krémom a bohatou čokoládovou polevou je ideálny na každú príležitosť. Navyše, vďaka jednoduchému postupu a bežným surovinám, ho zvládne pripraviť každý.

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto (hrnček = 200 ml)

4 ks
vajce
1 hrnček
práškový cukor
1 hrnček
hladká múka
3 lyžice
kakao
1 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor

Krem:

1 l
mlieko
4 lyžice
hladká múka
4 lyžice
zemiakový alebo kukuričný škrob
1 a 1/2 hrnčeka
práškový cukor
2 ks
vajce
100 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
400 ml
smotana na šľahanie

Poleva:

200 ml
smotana na šľahanie
100 g
mliečna čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom postupne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na väčší plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 20 minút.
  2. Po upečení necháme cesto vychladnúť na mriežke.
  3. Krém:
    Všetky suroviny okrem masla, vanilky a šľahačky zmiešame v hrnci a uvaríme do hustého "pudingu". Hustý "puding" odstavíme a do horúceho pridáme maslo a vanilkový cukor. Miešame, kým sa maslo a cukor nerozpustia. Použila som klasický mixér a krém bol krásne hladký. Necháme vychladnúť.
  4. Na záver vyšľaháme smotanu do tuhej šľahačky a jemne ju zapracujeme do „pudingu“ pomocou metličky. Pripravený krém rozdelíme na polovicu.
  5. Jednu časť krému nanesieme na cesto, ktorého okraje sme odrezali. Na krém rozdrvíme odrezané kraje a potom navrstvíme druhú časť krému. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky, aby krém stuhol.
  6. Keď je krém poriadne stuhnutý, vrch polejeme čokoládovou polevou. Smotanu ohrejeme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár