NajRecept.sk Podľa ovocia Banány Neodolateľný banánový perník. Keď sa do cesta pridajú banány, posunieme obyčajný perník o level vyššie.
Neodolateľný banánový perník. Keď sa do cesta pridajú banány, posunieme obyčajný perník o level vyššie.
Recept Neodolateľný banánový perník. Keď sa do cesta pridajú banány, posunieme obyčajný perník o level vyššie.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Z obyčajného perníka som vytvorila niečo výnimočné! Banány, ktoré už začínali hnednúť, premenili klasický recept na BANÁNOVÝ PERNÍK. Ľahko pripravený a s čokoládovou polevou, ktorá pripomína slávnu Sacher tortu.

Moucková Pavlina Moucková Pavlina    ·   25.8.2024

Neodolateľný banánový perník. Keď sa do cesta pridajú banány, posunieme obyčajný perník o level vyššie.

Z obyčajného perníka som vytvorila niečo výnimočné! Banány, ktoré už začínali hnednúť, premenili klasický recept na BANÁNOVÝ PERNÍK. Ľahko pripravený a s čokoládovou polevou, ktorá pripomína slávnu Sacher tortu.

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Hrnček 200 ml

2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
mlieko
3 ks
hnedé banány
1/2 hrnčeka
olej
1/2 hrnčeka
cukor
2 ks
vajce
1 ks
prášok do perníka
1 lyžička
kypriaci prášok
podľa chuti
kakao
podľa chuti
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Banány roztlačte medzi prstami alebo pomocou vidličky, až z nich vznikne kaša.
  2. Pridajte k nim všetky ostatné suroviny (múku, mlieko, olej, cukor, vajcia, prášok do perníka, kypriaci prášok, kakao a hrozienka).
  3. Všetko dôkladne premiešajte, až vznikne hladké cesto.
  4. Cesto nalejte do vopred pripravenej formy.
  5. Pečte v rúre predhriatej na 175 °C počas 45 minút.
  6. Po upečení nechajte perník vychladnúť.
  7. Pre polevu: Rozohrejte pol tabuľky čokolády na varenie. Zmiešajte rozohriatu čokoládu s dvoma lyžicami kyslej smotany. Polevu nalejte na vychladnutý perník.
  8. Výsledný perník môže vzhľadom pripomínať tortu Sacher.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár