NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Tiramisu Neodolateľné tiramisu s nadýchaným mascarpone krémom. Pripravte si ho presne tak, ako ho robia v Taliansku.
Neodolateľné tiramisu s nadýchaným mascarpone krémom. Pripravte si ho presne tak, ako ho robia v Taliansku.
Recept Neodolateľné tiramisu s nadýchaným mascarpone krémom. Pripravte si ho presne tak, ako ho robia v Taliansku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pravé talianske tiramisu nikdy nesklame. Mäkké piškóty namočené v káve vytvárajú spolu s mascarpone krémom dokonalý chuťový zážitok. To všetko následne dopĺňa ešte kakaový poprašok navrchu, ktorý mierne tlmí sladkosť ostatných ingrediencií. Dostali ste chuť na tiramisu? Vyskúšajte ho urobiť podľa tohto videoreceptu.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   1.2.2025

Neodolateľné tiramisu s nadýchaným mascarpone krémom. Pripravte si ho presne tak, ako ho robia v Taliansku.

Pravé talianske tiramisu nikdy nesklame. Mäkké piškóty namočené v káve vytvárajú spolu s mascarpone krémom dokonalý chuťový zážitok. To všetko následne dopĺňa ešte kakaový poprašok navrchu, ktorý mierne tlmí sladkosť ostatných ingrediencií. Dostali ste chuť na tiramisu? Vyskúšajte ho urobiť podľa tohto videoreceptu.

40 min
Čas prípravy
Suroviny
6 ks
žĺtky
100 g
kryštálový cukor
450 ml
silná káva
70 ml
amaretto alebo rum
600 g
mascarpone
300 g
sladká smotana
24 ks
dlhé piškóty
podľa potreby
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy

Tiramisu je obľúbené nielen kvôli svojej skvelej chuti, ale taktiež vďaka tomu, že sa veľmi rýchlo pripravuje. Nič nemusíte piecť, pričom na celý recept vám stačí len zopár surovín. A ak by vás náhodou základný recept prestal baviť, môžete ho kedykoľvek doplniť napríklad o bobuľové ovocie, ako sú maliny či ríbezle.

  1. V mise ručne vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Keď sa suroviny spoja, misu umiestnite do vodného kúpeľa a vajíčka miešame 6 až 8 minút. Po tejto dobe misku stiahneme z tepla a necháme vychladnúť.
  2. Vo väčšej miske zmiešame silnú kávu s amarettom alebo rumom.
  3. Mascarpone šľaháme pomocou mixéra aspoň 1 minútu. Potom doň pridáme vychladnuté žĺtky a šľaháme znova. Nakoniec do zmesi ručne primiešame ešte sladkú smotanu, ktorú sme predtým vyšľahali do tuhého krému.
  4. Dlhé piškóty namáčame v káve zmiešanej s amarettom alebo rumom a ukladáme do plechu, zapekacej misy alebo na tácku.
  5. Na takto pripravené piškóty natrieme polovicu mascarpone krému. Naň dáme ďalšie piškóty, na ktoré aplikujeme zostávajúcu časť krému. Hotový dezert umiestnime na noc do chladničky.
  6. Pred servírovaním posypeme vrch tiramisu kakaom, nakrájame ho na štvorce a môžeme podávať.

Ak by ste chceli, aby bolo tiramisu efektnejšie, namiesto plechu ukladajte piškóty a krém do menších pohárikov alebo misiek. V takomto prípade však nezabudnite použiť okrúhle piškóty namiesto podlhovastých.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár