NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Neodolateľné parížske rožky. Takto si pripravíte ten najlepší maslový krém na ich plnenie.
Neodolateľné parížske rožky. Takto si pripravíte ten najlepší maslový krém na ich plnenie.
Recept Neodolateľné parížske rožky. Takto si pripravíte ten najlepší maslový krém na ich plnenie.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Najlepšie parížske rožky všetkých čias. Manžel zhodnotil, že je to tohtoročné najlepšie vianočné pečivo. A to musím podotknúť, že vôbec nie je fanúšikom sladkých dobrôt. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   20.12.2024

Neodolateľné parížske rožky. Takto si pripravíte ten najlepší maslový krém na ich plnenie.

Najlepšie parížske rožky všetkých čias. Manžel zhodnotil, že je to tohtoročné najlepšie vianočné pečivo. A to musím podotknúť, že vôbec nie je fanúšikom sladkých dobrôt. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Krém:

3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
kakao
100 g
maslo
250 g
maslo

Cesto:

2 ks
vajce
200 g
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
30 g
hladká múka

Vrch:

podľa potreby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Parížske rožky sú tradičným vianočným pečivom, ktoré si však môžete upiecť aj kedykoľvek počas roka. Výborne chutia a skvelo vyzerajú. Na slávnostnom stole budú lákať všetky pohľady. Ak si ich chcete tieto sviatky pripraviť, inšpirujte sa týmto receptom.

  1. Vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a kakao dáme do misky, premiešame a vložíme do horúceho vodného kúpeľa. Šľaháme nad parou asi 20 minút, kým nedostaneme hustejšiu konzistenciu, ktorú následne odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme 100 g masla a miešaním ho rozpustíme. 
  2. V druhej miske vyšľaháme 250 g masla do peny, postupne pridávame hustú kakaovú hmotu. Vyšľaháme hladký krém, ktorý preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a odložíme bokom. 
  3. Na cesto zmiešame všetky potrebné suroviny a následne ho preložíme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou, prípadne len odstrihneme roh vrecka. Na papierom vyložený plech striekame rožky, ktoré majú medzi sebou dostatočné rozostupy. Pri pečení ešte zväčšia objem. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 °C asi 15 minút. 
  4. Necháme vychladnúť, nastriekame krém a odložíme poriadne zatuhnúť. Až potom môžeme máčať v čokoládovej poleve.

Parížske rožky je ideálne pripravovať tesne pred Vianocami, pretože majú maslový krém, ktorý má kratšiu trvanlivosť ako džem alebo orechová či maková plnka. Ak by ste chceli mierne zaexperimentovať, namiesto klasickej tmavej čokolády môžete na máčanie rožkov použiť aj bielu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár