NajRecept.sk Dezerty Múčniky Nebíčko v papuľke - makové rezy s vanilkovým krémom
Nebíčko v papuľke - makové rezy s vanilkovým krémom
Recept Nebíčko v papuľke - makové rezy s vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Coolinarika

Jednoduché rezy s makom a vanilkovým krémom. Vrch môžete poliať čokoládovou polevou, ale nemusíte.

NajLucka NajLucka    ·   22.4.2021

Nebíčko v papuľke - makové rezy s vanilkovým krémom

Jednoduché rezy s makom a vanilkovým krémom. Vrch môžete poliať čokoládovou polevou, ale nemusíte.

Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
150 g
maslo
100 g
práškový cukor
2 ks
vajce
3 lyžice
kyslá smotana
1 bal.
prášok do pečiva

Vanilková vrstva:

500 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový puding
20 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
100 g
biela čokoláda
100 g
maslo

Maková vrstva:

300 ml
mlieko
120 g
kryštálový cukor
200 g
mletý mak
70 g
BeBe sušienky
150 g
maslo

Čoko poleva:

150 g
horká čokoláda
30 g
maslo
1 lyžica
olej
1 lyžica
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín na cesto spracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na 5 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na plechu, ktorý sme vyložili papierom na pečenie pri teplote 180 stupňov do zlata (cca 10 minút každý plát, ale záleží na hrúbke cesta).
  2. Upečené pláty necháme úplne vychladnúť a pripravíme si náplne.
  3. Vanilková: v mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok, múku a cukor. Na miernom ohni uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a pridáme na kocky nalámanú čokoládu a na kocky nakrájané maslo. Miešaním všetko spojíme a necháme mierne vychladnúť.
  4. Maková: Do mlieka pridáme cukor a na miernom ohni ho rozpustíme. Keď máme cukor rozpustený, pridáme mak a necháme ho spariť. Odstavíme a pridáme namleté sušienky a maslo. Miešaním všetko spojíme a môžeme vrstviť.
  5. Cesto - maková náplň - cesto - vanilkový krém - cesto - maková náplň - cesto - vanilkový krém - cesto - čokoládová poleva.
  6. Čokoládovú polevu pripravíme jednoduchým spôsobom - všetko spojíme vo vodnom kúpeli do jednotnej hmoty a nalejeme na rezy. Necháme stuhnúť a podávame.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár