NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Jednohubky Nátierka slonie žrádlo. Najpopulárnejšia nátierka alebo večera k pečivu za pár korún.
Nátierka slonie žrádlo. Najpopulárnejšia nátierka alebo večera k pečivu za pár korún.
Recept Nátierka slonie žrádlo. Najpopulárnejšia nátierka alebo večera k pečivu za pár korún.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Slonie žrádlo je chutná česká nátierka pripravovaná zo salámy, majonézy, korenia a papričiek. Podáva sa často ako večerné jedlo alebo ako občerstvenie pre hostí. Táto pikantná nátierka, známa aj ako ševcovská nátierka, je obľúbená pre svoju jedinečnú chuť. Pridávajú sa do nej pikantné papričky, varené vajcia alebo cibuľa, a potom sa necháva v chladničke, aby sa chute prepojili, predtým ako sa podáva na pečivo.

NajLucka NajLucka    ·   30.12.2023

Nátierka slonie žrádlo. Najpopulárnejšia nátierka alebo večera k pečivu za pár korún.

Slonie žrádlo je chutná česká nátierka pripravovaná zo salámy, majonézy, korenia a papričiek. Podáva sa často ako večerné jedlo alebo ako občerstvenie pre hostí. Táto pikantná nátierka, známa aj ako ševcovská nátierka, je obľúbená pre svoju jedinečnú chuť. Pridávajú sa do nej pikantné papričky, varené vajcia alebo cibuľa, a potom sa necháva v chladničke, aby sa chute prepojili, predtým ako sa podáva na pečivo.

15 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
mäkká saláma alebo šunka
4 ks
vajce
4 ks
kyslé uhorky
1 ks
cibuľa
podľa chuti
majonéza
3 lyžice
olej
3 lyžice
kečup
3 lyžice
horčica
1/2 lyžice
sójová omáčka
1/2 lyžice
worčesterská omáčka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
chili
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Uhorky, vajíčka na tvrdo, salámu a cibuľu nakrájame na kocky. Môžte pridať rôzne suroviny podľa chuti. Chuť tvorí hlavne nálev, ktorý sa pripravuje takto.
  2. Horčicu, olej, kečup, sojovú a worčestrovú omáčku dáme do hrnca a povaríme cca 2 minúty. Pridáme soľ, čierne korenie a kto chce môže pridať aj chilli. Nálev necháme vychladnúť.
  3. K premiešaným surovinám pridáme nálev a podľa chuti aj majonézu. Dáme do chladničky. Podávame s jednohubkami alebo ako nátierku na chlebík.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár