NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Naše tradičné veľkonočné pečivo nazývané Pascha
Naše tradičné veľkonočné pečivo nazývané Pascha
Recept Naše tradičné veľkonočné pečivo nazývané Pascha
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Toto je u nás doma tradičné veľkonočné pečivo. Pokiaľ ho nepečie gazdinka doma, objednáva si ho v obchode. A keby len jeden kus. Rovno aj tri. Sú na objednávku, nekúpite to v obchode len tak, že ráno si spomeniete, že chcete a idete do obchodu. Ale pretože ja milujem vôňu domáceho pečiva, tak som vyskúšala aj starý tradičný recept. Tohto roku som ho piekla prvýkrát a určite nie naposledy. Z obchodu už nechcem :) Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   12.3.2021

Naše tradičné veľkonočné pečivo nazývané Pascha

Toto je u nás doma tradičné veľkonočné pečivo. Pokiaľ ho nepečie gazdinka doma, objednáva si ho v obchode. A keby len jeden kus. Rovno aj tri. Sú na objednávku, nekúpite to v obchode len tak, že ráno si spomeniete, že chcete a idete do obchodu. Ale pretože ja milujem vôňu domáceho pečiva, tak som vyskúšala aj starý tradičný recept. Tohto roku som ho piekla prvýkrát a určite nie naposledy. Z obchodu už nechcem :) Autor: Mineralka

Suroviny
700 g
hladká múka
300 g
polohrubá múka
1 a 1/2 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
200 g
kryštálový cukor
1 ks
žĺtok
na potretie 1ks
žĺtok
2 ks
bielok
1dcl
olej
štipka
soľ
5 dcl
mlieko
42 g
droždie
podľa chuti
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z droždia a trochy teplého mlieka si urobíme kvások. Múky preosejeme aj s práškom do pečiva, pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor, štipku soli, olej, zvyšné teplé mlieko, 1 žĺtok a s vybehnutým kváskom zamiešame cesto, do ktorého primiešame sneh z dvoch bielkov.
  2. Vypracujeme vláčne cesto, do ktorého nasypeme hrozienka vopred namočené v teplej vode.
  3. Necháme kysnúť. Z vykysnutého si urobíme 5 bochníkov, ktoré vytvarujeme do valčekov. Z nich upletieme vrkoč. Vložíme do vymastenej formy.
  4. Z posledného žĺtka zmiešaného s mliekom si potrieme povrch Paschy.
  5. Znovu necháme kysnúť.
  6. Pečieme na 160 st asi 40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty