NajRecept.sk Dezerty Bábovky Najvoňavejšia bábovka so škoricou a jablkami. Vláčna je aj na druhý deň.
Najvoňavejšia bábovka so škoricou a jablkami. Vláčna je aj na druhý deň.
Recept Najvoňavejšia bábovka so škoricou a jablkami. Vláčna je aj na druhý deň.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Bábovka s jablkami patrí medzi tie koláče, ktoré nikdy nesklamú. Je voňavá, vláčna a dokonale spája chuť čerstvých jabĺk so sladkou arómou škorice. Či už ju pripravíte na víkendové raňajky, k popoludňajšej káve alebo ako dezert pre návštevu, vždy navodí príjemnú domácu atmosféru.

Recepty od Agi Recepty od Agi    ·   14.10.2025

Najvoňavejšia bábovka so škoricou a jablkami. Vláčna je aj na druhý deň.

Bábovka s jablkami patrí medzi tie koláče, ktoré nikdy nesklamú. Je voňavá, vláčna a dokonale spája chuť čerstvých jabĺk so sladkou arómou škorice. Či už ju pripravíte na víkendové raňajky, k popoludňajšej káve alebo ako dezert pre návštevu, vždy navodí príjemnú domácu atmosféru.

30 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny
350 g
polohrubá múka
180 g
kryštálový cukor
220 ml
mlieko
180 ml
olej
3 ks
vajce
2 ks
väčšie jablko
15 g
prášok do pečiva
20 g
vanilkový cukor
10 g
škoricový cukor
hrsť
vlašské orechy
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia

Výhodou tejto bábovky je jej jednoduchosť – zvládnete ju aj bez dlhých príprav či zložitého zdobenia. Jablká dodajú cestu šťavnatosť a jemnú kyslastú chuť, vďaka ktorej nie je suchá ani po niekoľkých dňoch.

  1. Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
  2. Celé vajcia vyšľaháme so štipkou soli a kryštálovým a vanilkovým cukrom.
  3. Následne postupne prilievame olej, ktorý dôkladne do zmesi zašľaháme.
  4. Rovnako postupujeme aj s mliekom, ktoré však do zmesi primiešame ručne.
  5. K vyšľahaným vajíčkam pridáme múku, prášok do pečiva, jablká, nasekané vlašské orechy a škoricový cukor a dôkladne premiešame.
  6. Bábovkovú formu potrieme maslom, vysypeme preosiatou strúhankou a vylejeme do nej cesto. Takto pripravenú bábovku pečieme pri teplote 170 stupňov približne 45 až 55 minút.

Bábovku podávajte len tak – posypanú práškovým cukrom alebo s kopčekom šľahačky. Chceli by ste vyskúšať ešte nejakú inú alternatívu bábovky? Vyskúšajte túto s tvarohom.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár