NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Najnadýchanejšia mramorová bublanina s malinami. Recept od babky na cesto jemné ako pavučinka.
Najnadýchanejšia mramorová bublanina s malinami. Recept od babky na cesto jemné ako pavučinka.
Najnadýchanejšia mramorová bublanina s malinami. Recept od babky na cesto jemné ako pavučinka.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Tento mramorový koláč je jemný ako pavučinka a nadýchaný ako obláčik. Jeho nádherný vzhľad poteší vaše oči a chuť vás úplne očarí. Kyslé maliny sa miešajú so sladkou chuťou vanilky a kakaa. S týmto koláčom určite potešíte každého milovníka dobrých zákuskov.

Mishenka Mishenka    ·   20.6.2024

Najnadýchanejšia mramorová bublanina s malinami. Recept od babky na cesto jemné ako pavučinka.

Tento mramorový koláč je jemný ako pavučinka a nadýchaný ako obláčik. Jeho nádherný vzhľad poteší vaše oči a chuť vás úplne očarí. Kyslé maliny sa miešajú so sladkou chuťou vanilky a kakaa. S týmto koláčom určite potešíte každého milovníka dobrých zákuskov.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Plech 20x30cm:

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
300 g
hladká múka
1 ks
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
100 ml
olej
150 ml
mlieko
1 ks
citrónová šťava
1 ks
citrónová kôra
2 lyžice
kakao
štipka
soľ
podľa chuti
maliny
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Žĺtky spolu s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridávame olej, mlieko, citrónovú šťavu a kôru, kypriaci prášok a múku.
  3. Nakoniec jemne vmiešame sneh.
  4. Polku cesta oddelíme a primiešame kakao.
  5. Na plech striedavo lejeme biele a kakaové cesto a nakoniec špajlou ešte cesto prejdeme a vytvoríme mramorový efekt.
  6. Posypeme malinami.
  7. Pečieme na 175 stupňoch asi 35 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár