NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Najlepšie salkové rezy
Najlepšie salkové rezy
Recept Najlepšie salkové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Vyskúšajte môj obľúbený recept na medové rezy. Sú doplnené karamelovým salkom.

NajLucka NajLucka    ·   29.12.2023

Najlepšie salkové rezy

Vyskúšajte môj obľúbený recept na medové rezy. Sú doplnené karamelovým salkom.

60 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

600 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
2 lyžice
rum
2 ks
vajce
2 ks
žĺtok
2 lyžičky
jedlá sóda
2 lyžice
tekutý med
100 g
maslo izbovej teploty

Krem:

1 l
mlieko
250 g
maslo
2 lyžice
hladká múka
3 ks
žĺtok
150 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový puding
2-3 lyžice
rum
300 g
karamelové salko

Poleva:

čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
60 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Začneme prípravou medových plátov. Najprv si pripravíme misku, do ktorej preosejeme všetky sypké ingrediencie. K nim pridáme zvyšné suroviny a zamiešame, kým nezískame hladké cesto. Potom cesto necháme pol hodiny odpočívať v chladničke.
  2. Potom, čo cesto odpočinie, rozdelíme ho na štyri rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na tenký plát a pečieme na spodnej strane plechu, na ktorom sme rozprestreli papier na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 8 minút, pričom je dôležité pečenie pozorne sledovať.
  3. Akonáhle sú pláty upečené, okamžite ich zložíme z horúceho plechu a prenesieme ich na rovnú plochu.
  4. Krém:
    Pridáme cukor, hladkú múku, vanilkový pudingový prášok a žĺtky do mlieka. Túto zmes varíme, kým nezískame hustý puding. Potom puding necháme vychladiť na izbovú teplotu. Medzitým vyšľaháme maslo s rumom a postupne doň vmiešame vychladnutý puding.
  5. Na prvý upečený plát cesta nanesieme polovicu vanilkového krému. Potom prikryjeme druhým plátom, na ktorý rozotrieme karamelové salko. Naň položíme tretí plát cesta, na ktorý nanesieme zvyšný vanilkový krém a zakončíme posledným plátom cesta. Vrch pokryjeme čokoládovou polevou a necháme rezy stuhnúť.
  6. Medové pláty dosiahnu najlepšiu chuť až nasledujúci deň. Sú potom príjemne mäkké a lahodné.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár