Pripravíme si kvások z 2 lyžičiek cukru, mlieka a droždia. V mise zmiešame múku, štipku soli, cukor, žĺtky, mlieko, olej a kvások. Cesto necháme nakysnúť cca 1 hod - aby zdvojnásobilo objem.
Ak nakysne cesto urobíme si puding. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Zatiaľ dáme plnku do chladničky.
Urobíme valčeky s priemerom asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré prehneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec vsunieme dole. (Z cesta sa snažíme vyvaľkať "hadov" s hrúbkou prsta a rozkrájame po 20 cm. "Hada" ohneme na polovicu a zakrútime ako vrták.).
Necháme na plechu kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200 stupnov cca 15 min.
Keď vychladnú rozkrojíme, naplníme a posypeme práškovým cukrom. Z dávky vyjde 16 ks o dĺžke 10 cm.
Těsto špatně kyne