Dnes sme dostali chuť na mäkké a nadýchané moravské koláče, preto som neváhala a hneď som sa do nich pustila. Kysnuté cesto bolo hotové takmer okamžite. Následne z neho stačilo spraviť menšie bochníčky a naplniť ich tvarohom a džemom. Autor: Iveta Račeková
Dnes sme dostali chuť na mäkké a nadýchané moravské koláče, preto som neváhala a hneď som sa do nich pustila. Kysnuté cesto bolo hotové takmer okamžite. Následne z neho stačilo spraviť menšie bochníčky a naplniť ich tvarohom a džemom. Autor: Iveta Račeková
Moravské koláče patria medzi tie najpopulárnejšie, ktoré viete urobiť z kysnutého cesta. Naplniť sa dajú čímkoľvek. Okrem tvarohu sú výborné aj orechy a mak. Plnku následne môžete doplniť ešte sladko-kyslým džemom, ktorý zabráni tomu, aby bola mdlá.
Moravské koláče necháme pred podávaním vychladnúť a môžeme posypať práškovým cukrom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste