NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Najlepšie kysnuté buchty plnené tvarohom a lekvárom. Vďaka majonéze v ceste sú dokonalé.
Najlepšie kysnuté buchty plnené tvarohom a lekvárom. Vďaka majonéze v ceste sú dokonalé.
Recept Najlepšie kysnuté buchty plnené tvarohom a lekvárom. Vďaka majonéze v ceste sú dokonalé.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Raz mi jedna priateľka poradila, aby som do kysnutých buchiet pridala aj majonézu. Povedala, že budú ešte lepšie a vláčnejšie a mala pravdu. Tento recept je vynikajúci a rozdiel je hneď cítiť. Buchty sú jemné a nadýchané, čo ich robí neodolateľnými. Vyskúšajte tento trik aj vy a uvidíte, že vaše buchty budú ešte chutnejšie. Autor: Jana Jančíková

NajLucka NajLucka    ·   15.5.2024

Najlepšie kysnuté buchty plnené tvarohom a lekvárom. Vďaka majonéze v ceste sú dokonalé.

Raz mi jedna priateľka poradila, aby som do kysnutých buchiet pridala aj majonézu. Povedala, že budú ešte lepšie a vláčnejšie a mala pravdu. Tento recept je vynikajúci a rozdiel je hneď cítiť. Buchty sú jemné a nadýchané, čo ich robí neodolateľnými. Vyskúšajte tento trik aj vy a uvidíte, že vaše buchty budú ešte chutnejšie. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
polohrubá múka
10 lyžičiek
kryštálový cukor
1 dcl
olej
1/2 ks
droždie
2 ks
žĺtok
100 g
majonéza
250 ml
mlieko
štipka
soľ
podľa potreby
tvaroh
podľa potreby
slivkový lekvár
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Z mlieka, cukru a droždia necháme vzísť kvások a zmiešame ho s ostatnými surovinami.
  2. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme asi dve hodiny vykysnúť, občas premiesime.
  3. Cesto rozdelíme na kúsky a plníme tvarohom a slivkovým lekvárom.
  4. Buchty ukladáme na plech, ktorý riadne vymastíme olejom, olejom potierame aj každú buchtu na povrchu a dookola.
  5. Necháme ešte chvíľku v teple kysnúť.
  6. Pečieme asi 35 minút na 170-180 stupňov dozlata, je potrebné si to odsledovať podľa rúry.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty