NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Najlepšie krémové rezy s piškótami a strúhanými jablkami.
Najlepšie krémové rezy s piškótami a strúhanými jablkami.
Recept Najlepšie krémové rezy s piškótami a strúhanými jablkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Tieto krémové rezy sú lahodným a osviežujúcim dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkého. Strúhané jablká im dodávajú šťavnatosť, zatiaľ čo piškóty tvoria druhú vrstvu cesta, na ktorú sa následne nanáša sladký pudingový krém.

Karambola Karambola    ·   29.9.2024

Najlepšie krémové rezy s piškótami a strúhanými jablkami.

Tieto krémové rezy sú lahodným a osviežujúcim dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkého. Strúhané jablká im dodávajú šťavnatosť, zatiaľ čo piškóty tvoria druhú vrstvu cesta, na ktorú sa následne nanáša sladký pudingový krém.

45 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
polohrubá múka
100 ml
olej
100 ml
voda
1 bal.
prášok do pečiva

Jablková vrstva:

6 ks
väčšie jablko
podľa chuti
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding

Ďalej:

1 bal.
dlhé detské piškóty

Vanilková vrstva:

600 ml
mlieko
4 lyžice
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový puding
200 g
kyslá smotana

Vrch:

podľa potreby
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Či už hľadáte inšpiráciu na nedeľný dezert, alebo si chcete upiecť niečo dobré počas týždňa, piškótové rezy s jablkami a pudingovým krémom sú stávkou na istotu. Okrem toho, že výborne chutia, vás tiež prekvapia tým, že nie sú vôbec komplikované. Ich prípravu zvládne skutočne každý.

  1. Vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny, postupne prilejeme olej, vodu a na záver pridáme aj múku a prášok do pečiva. 
  2. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút – sledujeme. 
  3. Po upečení cesto preložíme na rovnú dosku, ja som použila aj hranatý ráfik, nanesieme podusené jablká, ktoré sme nastrúhali na hrubom strúhadle, osladili cukrom a pridali na záver aj pudingový prášok na zahustenie. 
  4. Poukladáme dlhé detské piškóty. 
  5. Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme podľa chuti cukor, pudingové prášky a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme. Do horúceho pudingu pridáme kyslú smotanu a premiešame. Nanesieme na poukladané piškóty a pekne uhladíme. 
  6. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie, napríklad nasekanou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár