NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Najlepšie domáce rožky, mäkké ako pavučinka
Najlepšie domáce rožky, mäkké ako pavučinka
Recept Najlepšie domáce rožky, mäkké ako pavučinka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

Vynikajúce domáce pečivo, ktoré je mäkké aj na druhý deň. Zvyknem piecť domáci chlieb, no na domáce rožky som sa odhodlala až teraz. Sú naozaj veľmi dobré. Určite vyskúšajte.

Jaja79    ·   11.3.2021

Najlepšie domáce rožky, mäkké ako pavučinka

Vynikajúce domáce pečivo, ktoré je mäkké aj na druhý deň. Zvyknem piecť domáci chlieb, no na domáce rožky som sa odhodlala až teraz. Sú naozaj veľmi dobré. Určite vyskúšajte.

90 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny
10 g
sušené droždie
1 lyžica
kryštálový cukor
100 ml
teplé mlieko
100 ml
teplá voda
100 ml
olej
3 lyžice
biely jogurt
1 ks
vajce
500 g
hladká múka
1 lyžica
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
90 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
  1. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie a pridáme aj všetky tekuté suroviny.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi jednu hodinu.
  3. Po hodine cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 10 rovnakých častí.
  4. Každú časť rozvaľkáme na tenká plátok (pomáhame si olejom, aby sa na pracovnú dosku nelepili) a zrolujeme.
  5. Ukladáme na plech, na ktorom ich necháme kysnúť ďalšiu pol hodinu a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 7 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár