NajRecept.sk Dezerty Koláče Najlepšia zamatová roláda na plechu podľa môjho receptu. Návykový tradičný dezert v modernom prevedení.
Najlepšia zamatová roláda na plechu podľa môjho receptu. Návykový tradičný dezert v modernom prevedení.
Najlepšia zamatová roláda na plechu podľa môjho receptu. Návykový tradičný dezert v modernom prevedení.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Kisska

Tento dezert sa skladá z troch vrstiev rovnakého jemného cesta, pečeného na plechu. Medzi vrstvy cesta sa striedavo aplikuje svetlý a tmavý krém. Výsledný koláč vytvára pôsobivý vizuálny efekt s vrstvami cesta a krémov, ktoré sa kombinujú do celku plného bohatých chutí.

Kisska Kisska    ·   23.12.2023

Najlepšia zamatová roláda na plechu podľa môjho receptu. Návykový tradičný dezert v modernom prevedení.

Tento dezert sa skladá z troch vrstiev rovnakého jemného cesta, pečeného na plechu. Medzi vrstvy cesta sa striedavo aplikuje svetlý a tmavý krém. Výsledný koláč vytvára pôsobivý vizuálny efekt s vrstvami cesta a krémov, ktoré sa kombinujú do celku plného bohatých chutí.

35 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
3 lyžice
práškový cukor
1 lyžica
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
1 lyžica
olej
1 lyžička
prášok do pečiva

Svetlý krém:

400 ml
mlieko
4 lyžice
polohrubá múka
5 lyžice
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vajce
200 g
maslo
1 lyžica (nemusí byť)
rum

Tmavý krém:

1 tabuľka (rozpustená)
čokoláda
1 lyžica
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
  1. Vypracujeme si cesto. Suroviny sú na jedno cesto, potrebujeme upiecť tri cesta. Pripravíme si plech na pečenie 25x40cm. Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, múku, olej a prášok do pečiva. Postupne primiešavame sneh. Pečieme 5 minút na 180 stupňov. Necháme poriadne vychladnúť. Otočíme a pomaly a opatrne dáme dole papier na pečenie.
  2. Pripravíme si svetlý krém. Zo všetkých surovín okrem masla uvaríme hustý krém. Po vychladnutí zašľaháme maslo a môžme na chuť pridať rum.
  3. Pripravíme si tmavý krém z rovnakých surovín len pridáme tabuľku rozpustenej čokolády a lyžicu kakaa.
  4. Vrstvíme. Cesto - svetlý krém - hnedý krém - cesto - biely krém - hnedý krém - čokoládová poleva. Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár