NajRecept.sk Časť dňa Raňajky Najlepšia šampiňónová nátierka, ktorá je hotová do 15 minút
Najlepšia šampiňónová nátierka, ktorá je hotová do 15 minút
Recept Najlepšia šampiňónová nátierka, ktorá je hotová do 15 minút
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Michaela Žítková

Moja prvá šampiňónová nátierka a môžem povedať, že sa hneď aj podarila. Bola skutočne veľmi dobrá a s opečeným pita chlebom to bol dokonalý chuťový zážitok. Ak by ste nemali doma pita chlieb, pokojne siahnite aj po tom klasickom. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   6.8.2025

Najlepšia šampiňónová nátierka, ktorá je hotová do 15 minút

Moja prvá šampiňónová nátierka a môžem povedať, že sa hneď aj podarila. Bola skutočne veľmi dobrá a s opečeným pita chlebom to bol dokonalý chuťový zážitok. Ak by ste nemali doma pita chlieb, pokojne siahnite aj po tom klasickom. Autor: Michaela Žítková

10 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
šampiňóny
podľa potreby
šalotka
podľa potreby
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
drvená rasca
podľa chuti
cesnak
podľa chuti
tymian
podľa potreby
Lučina
podľa potreby
smotanová nátierka
podľa potreby
pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia

Domáce nátierky máme u nás doma veľmi radi. Často robím túto krémovú vajíčkovú, ktorá je rýchla, jednoduchá a vie dokonalo zasýtiť. Najlepšie chutí s čerstvým chrumkavým pečivom. Tentokrát som však mala doma viac šampiňónov, preto som si povedala, že vyskúšam pripraviť niečo z nich.

  1. Šampiňóny nakrájame a opečieme ich spolu so šalotkou na masle.
  2. Počkáme, kým sa vydusí všetka voda, pridáme soľ, čierne mleté korenie, drvenú rascu, cesnak, tymian a všetko necháme podusiť.
  3. Do nátierky pridáme kúsok masla, premiešame a vypneme.
  4. Zmes necháme vychladnúť, premiešame s Lučinou a smotanovou nátierkou a pridáme nasekanú pažítku.

Hotovú nátierku podávajte na klasickom alebo pita chlebe. Spôsob servírovania sa odvíja čisto od vašich preferencií. Ja som obložené chlebíky zdobila vajíčkami uvarenými natvrdo (použila som prepeličie), jarnou cibuľkou, cherry paradajkami a plátkami opečených šampiňónov.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár