NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zapečené zemiaky Najlepšia príloha na svete - Plnené zapečené zemiaky
Najlepšia príloha na svete - Plnené zapečené zemiaky
Recept Najlepšia príloha na svete - Plnené zapečené zemiaky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Recept na tieto plnené zapečené zemiaky som našla na internete. Bolo k tomu aj video a tak nás to doma zaujalo, že sme ich museli vyskúšať. Boli fakt vynikajúce a určite sme ich nerobili naposledy. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   26.9.2020

Najlepšia príloha na svete - Plnené zapečené zemiaky

Recept na tieto plnené zapečené zemiaky som našla na internete. Bolo k tomu aj video a tak nás to doma zaujalo, že sme ich museli vyskúšať. Boli fakt vynikajúce a určite sme ich nerobili naposledy. Autor: Petra

35 min
Čas prípravy
80 min
Čas varenia
Suroviny
8 ks
väčší zemiak
300 g
kyslá smotana
200 g
šunka
korenie
soľ
50 g
maslo
50 g
hladká múka
0,5 litra
mlieko
200 g
mozzarella
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
80 min
Čas varenia
  1. 8 väčších zemiakov - celé surové zemiaky aj so šupkou dáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme ich olivovým olejom a posolíme. Takto pripravené zemiaky vložíme do rúry predhriatej na 200° C a pečieme asi 45 minút. Potom ich vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť.
  2. Zemiaky si takto môžeme pokojne pripraviť deň dopredu. Upečeným zemiakom odrežeme vršky a vydlabeme ich tak, aby zostal asi 0,5 cm okraj. Vydlabanú hmotu z 3 zemiakov dáme do jednej misy a roztlačíme.
  3. Pridáme 300g kyslej smotany, 200g šunky, korenie, soľ a premiešame. Touto zmesou naplníme vydlabané zemiaky.
  4. Zvyšok vydlabanej hmoty z 5 zemiakov a zrezané vršky bez šupky dáme do druhej misy, len ich roztlačíme a nanesieme do vymasteného pekáča.
  5. Na to položíme naplnené zemiaky náplňou nadol. Polejeme bešamelom, ktorý pripravíme z 50g masla, 50g hladkej múky a 0,5 litra mlieka. Nakoniec posypeme nastrúhanou mozzarellou (200g).
  6. Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 200° C asi na 30 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár