Makové plnky do koláčov som vždy varila, no nedávno som našla recept na túto od maminky a všimla som si, že sa len parí. Hneď ako som ju začala pripravovať, vrátili sa mi spomienky na to, ako ju robila maminka a dávala si pozor, aby sa nepripálila. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Makové plnky do koláčov som vždy varila, no nedávno som našla recept na túto od maminky a všimla som si, že sa len parí. Hneď ako som ju začala pripravovať, vrátili sa mi spomienky na to, ako ju robila maminka a dávala si pozor, aby sa nepripálila. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Presné gramáže na prípravu plnky síce nemám, no odhadnúť ich viete podľa svojich preferencií a potrieb. S tekutinou pracujte pri príprave plnky opatrne, aby nebola príliš riedka a z koláčov nevytiekla.
Hotovú plnku necháme vychladnúť a môžeme použiť pri príprave vianočných koláčikov, kysnutého závinu alebo iného dobrého dezertu. Ja ňou pravidelne plním záviny a moravské koláče. Tie sú vďaka nej šťavnaté a príjemne sladké. V chladničke by mala plnka vydržať aj týždeň, no pred použitím ju z nej nezabudnite aspoň hodinu vopred vytiahnuť, aby sa s ňou dobre pracovalo.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste