NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Najlepšia jahodová bublanina
Najlepšia jahodová bublanina
Recept Najlepšia jahodová bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření s pečení s láskou

Obľúbená bublanina mojich detí. S ovocím, ktoré máme práve k dispozícii a to sú jahody. Už som túto bublaninu robila aj s kupovaných jahôd, ale najradšej mám s domácimi, sladkými a šťavnatými. Samozrejme, nie každý má tú možnosť mať domáce jahody, tak sa aspoň inšpirujte receptom a upečiete si túto ovocnú bublaninku.

NajLucka NajLucka    ·   10.6.2021

Najlepšia jahodová bublanina

Obľúbená bublanina mojich detí. S ovocím, ktoré máme práve k dispozícii a to sú jahody. Už som túto bublaninu robila aj s kupovaných jahôd, ale najradšej mám s domácimi, sladkými a šťavnatými. Samozrejme, nie každý má tú možnosť mať domáce jahody, tak sa aspoň inšpirujte receptom a upečiete si túto ovocnú bublaninku.

Suroviny
jahody, banány, mandarínky (podľa chuti)
300 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
10 lyžíc
teplé mlieko
10 lyžíc
olej
3 ks
vajce
2 lyžice
kryštálový cukor
kôra z 1 citróna, na jemno nastrúhaná
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech (35 x 25 cm), olej v spreji alebo iný tuk, hrubú múku na vysypanie plechu, práškový cukor na finálnu úpravu.
  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, pridáme citrónovú kôru. Múku premiešame s práškom do pečiva a preosejeme.
  3. Do žĺtkovej hmoty pridávame postupne a na striedačku olej, mlieko a múku. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme pevný sneh, ten potom opatrne a zľahka vmiešame do cesta.
  4. Do vymasteného a vysypaného plechu nalejeme cesto a stierkou uhladíme. Umyté, odkvapkané a pokrájané jahody naukladáme nahusto na cesto.
  5. V rúre na 180 °C pečieme do ružova cca 20 až 30 minút.

Zdroj: Vaření s pečení s láskou

Komentáre k receptu
Vlasta Jaklova    ·   27.6.2023   ·   Odpovedať   ·  

Děkuji za recept,bublanina je moc dobrá 👍 příště udělám dvojí dávku ,málo těsta na plech

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty