Mäso si prešpikujeme, osolíme a okoreníme. Časť slaniny nakrájame okolo mäsa do pekáča. Pridáme časť zeleniny a časť necháme skaramelizovať s cukrom na panvičke. Potom pridáme aj do pekáča.
Pridáme nakrájanú cibuľu, bobkový list, korenie celé a nové korenie. Pridáme aj trochu tymiánu a nakrájané kolieska citróna aj so šupkou.
V troške vody rozmiešame masox a nalejeme do pekáča. Dáme piecť. Každá rúra pečie inak takže nebudem písať ako dlho to tam necháme.
Akonáhle máme upečené, vytiahneme mäso a vyberieme guličky korenia, citrón a bobkový list. Dáme zeleninu do hrnca a všetko rozmixujeme. Privedieme do varu a nalejeme tam šľahačku. Pridáme trochu horčice. Môžeme dochutiť trochou šťavy z citróna.
Podávame s knedľou a brusnicami. Prajem dobrú chuť.=)