NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Najlepšia domáca dvojfarebná knedľa. Dokonalé sfarbenie získa vďaka tomuto koreniu.
Najlepšia domáca dvojfarebná knedľa. Dokonalé sfarbenie získa vďaka tomuto koreniu.
Recept Najlepšia domáca dvojfarebná knedľa. Dokonalé sfarbenie získa vďaka tomuto koreniu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dvojfarebná knedľa má skvelú chuť aj zaujímavý výzor. Hodí sa k rôznym druhom mäsa – od kuracieho až po hovädzie. Ja som ju tentokrát naservírovala k divine na spôsob sviečkovej a môžem povedať, že výsledok bol dokonalý.

siky.silvia siky.silvia    ·   15.9.2024

Najlepšia domáca dvojfarebná knedľa. Dokonalé sfarbenie získa vďaka tomuto koreniu.

Dvojfarebná knedľa má skvelú chuť aj zaujímavý výzor. Hodí sa k rôznym druhom mäsa – od kuracieho až po hovädzie. Ja som ju tentokrát naservírovala k divine na spôsob sviečkovej a môžem povedať, že výsledok bol dokonalý.

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
polohrubá múka
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
soľ
21 g
čerstvé droždie
2 lyžice
olej
1 ks
vajce
130 ml
voda
130 ml
mlieko
2 lyžičky
mletá paprika
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Dvojfarebná knedľa síce nie je tak rýchla a jednoduchá ako tá klasická, no rozhodne sa oplatí vyskúšať. Ide o dokonalú prílohu k nedeľnému či sviatočnému obedu, ktorým spravíte dojem nielen na rodinných príslušníkov, ale aj na návštevu.

  1. Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások.
  2. V mise zmiešame polohrubú múku, soľ, olej, vajce, vodu, hotový kvások a vypracujeme cesto.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej časti vmiešame mletú sladkú papriku.
  4. Cestá necháme vykysnúť, aby zdvojnásobili svoj objem. Po vykysnutí ich vyklopíme na pomúčenú dosku a každú časť rozdelíme ešte na dve časti.
  5. Na bielu časť položíme farebnú, sformujeme bochníky a necháme vykysnúť.
  6. Počas kysnutia si pripravíme hrniec, vložíme doň parák a nalejeme vodu, ktorú necháme zovrieť. Na parák položíme papier na pečenie, aby sa naň knedľa neprilepila.
  7. Keď voda vrie, na parák položíme knedľu, prikryjeme a paríme 20 minút. Počas parenia hrniec neodokrývame.
  8. Po 20 minútach knedľu popicháme špáradlom, premiestnime mimo parák a potrieme olejom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár