NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Najlepšia a najjemnejšia kokosová roláda
Najlepšia a najjemnejšia kokosová roláda
Recept Najlepšia a najjemnejšia kokosová roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Výborná kokosová roláda. Tá plnka je famózna. Všetci milovníci kokosových koláčov a zákuskov by ju mali vyskúšať bez mihnutia oka. Roláda je jemnučká, možno až príliš jemná. Pridanie masla do cesta ju úplne zjemňuje. Aj vy môžete vidieť, že mi počas stáčania praskla, takže je potrebné s ňou naozaj veľmi jemne pracovať. Ale možno je to len moja chyba, pretože pred stáčaním som mala odstrániť papier na pečenie. Ale to nevadí, je to len malá chybička krásy, ktorá na výslednom efekte nič nemení. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   17.5.2021

Najlepšia a najjemnejšia kokosová roláda

Výborná kokosová roláda. Tá plnka je famózna. Všetci milovníci kokosových koláčov a zákuskov by ju mali vyskúšať bez mihnutia oka. Roláda je jemnučká, možno až príliš jemná. Pridanie masla do cesta ju úplne zjemňuje. Aj vy môžete vidieť, že mi počas stáčania praskla, takže je potrebné s ňou naozaj veľmi jemne pracovať. Ale možno je to len moja chyba, pretože pred stáčaním som mala odstrániť papier na pečenie. Ale to nevadí, je to len malá chybička krásy, ktorá na výslednom efekte nič nemení. Autor: Adkas

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
80 g
polohrubá múka
30 g
kakao
50 g
maslo
štipka
soľ

Náplň:

500 ml
mlieko
150 g
kokos
150 g
maslo
5 lyžíc
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding

Ďalej:

na potretie
džem
na poliatie
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme. Pridáme žĺtky, krátko ešte šľaháme. Pridáme rozpustené, vychladnuté maslo a opäť krátko šľaháme. Nakoniec už len ručne primiešame múku s kakaom.
  2. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10-12 minút. Vyberieme z rúry a preklopíme na čistú utierku a opatrne stiahneme papier (ja som to nerobila a bola to chyba) a zrolujeme aj s utierkou.
  3. Mlieko (350 ml) dáme ohriať na oheň, pridáme kokos, cukor a povaríme za stáleho miešania asi 10 minút. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame, kým sa hmoty nespoja.
  4. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový puding a za stáleho miešania vlejeme do kokosovej hmoty. Uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.
  5. Cesto rozvinieme, potrieme plnkou, zrolujeme a vrch potrieme marmeládou a polejeme čokoldovou polevou. Ozdobíme podľa fantázie.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár