NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Najlepšia a najjednoduchšia legendárna jablková štrúdľa alebo závin z jogurtového cesta len z troch surovín.
Najlepšia a najjednoduchšia legendárna jablková štrúdľa alebo závin z jogurtového cesta len z troch surovín.
Recept Najlepšia a najjednoduchšia legendárna jablková štrúdľa alebo závin z jogurtového cesta len z troch surovín.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jity Smejkalová

Najlepšia a najjednoduchšia štrúdľa len z troch surovín. Robí sa úplne skvele, takže ju zvládnu aj menej šikovné ruky. Kedysi som ju robievala a všetkým veľmi chutila, potom som na ňu úplne zabudla a dnes pri prezeraní krabice s receptami som ju znova objavila. Tak už len čaká až príde milý z práce. Autor: Jity Smejkalová

NajLucka NajLucka    ·   9.6.2024

Najlepšia a najjednoduchšia legendárna jablková štrúdľa alebo závin z jogurtového cesta len z troch surovín.

Najlepšia a najjednoduchšia štrúdľa len z troch surovín. Robí sa úplne skvele, takže ju zvládnu aj menej šikovné ruky. Kedysi som ju robievala a všetkým veľmi chutila, potom som na ňu úplne zabudla a dnes pri prezeraní krabice s receptami som ju znova objavila. Tak už len čaká až príde milý z práce. Autor: Jity Smejkalová

40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Na 4 ks potrebujeme:

500 g
polohrubá múka
1 bal.
Hera
150 g
biely jogurt
na potretie
žĺtok

Ďalej:

podľa potreby
strúhané jablká
podľa potreby
strúhané piškóty
podľa potreby
hrozienka
podľa potreby
škoricový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Spracujeme cesto, dáme ho na pár hodín do chladničky, potom rozvaľkáme (4 nohavice) naplníme (strúhané jabĺčka, strúhané piškóty, hrozienka, škoricový cukor), len preložíme, dáme na papier na pečenie na plech a potrieme žĺtkom.
  2. Pečieme v rozohriatej rúre pri 200 ° asi 25 minút pekne do zlatista.
  3. Dnes som robila len 2 ks, z polovičnej dávky - 250 g múky, pol Hery, pol jogurtu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty