NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Najlepší tvarohový cheesecake s jahodami. Uložte si recept na jahodovú sezónu.
Najlepší tvarohový cheesecake s jahodami. Uložte si recept na jahodovú sezónu.
Najlepší tvarohový cheesecake s jahodami. Uložte si recept na jahodovú sezónu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Konečne som našla najlepší recept na jahodový tvarohový cheesecake. Zjemnený smotanou chutí najlepšie. Je naozaj delikátny a ako stvorený na začiatok jahodovej sezóny. Ak teda v obchode objavíte voňavé jahody rovnako ako ja, určite ich so sebou zoberte a pripravte si tento dokonalý dezert. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   21.3.2025

Najlepší tvarohový cheesecake s jahodami. Uložte si recept na jahodovú sezónu.

Konečne som našla najlepší recept na jahodový tvarohový cheesecake. Zjemnený smotanou chutí najlepšie. Je naozaj delikátny a ako stvorený na začiatok jahodovej sezóny. Ak teda v obchode objavíte voňavé jahody rovnako ako ja, určite ich so sebou zoberte a pripravte si tento dokonalý dezert. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
43 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

200 g
BeBe sušienky
100 g
maslo

Vnútro:

500 g
tvaroh
250 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor

Vrch:

podľa potreby
jahody
1 bal.
červené želé
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
43 min
Čas varenia

Jahodovým cheesecakeom nikdy nič nepokazíte. Chutí výborne a na stole sa bude krásne vynímať. Tvaroh a kyslá smotana v spojení s ovocím vytvárajú svieži výsledok, ktorý nám domov priniesol prvé náznaky teplého leta. Určite vyskúšajte aj vy.

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, dno vyložíme papierom a môžeme sa pustiť do prípravy. 
  2. Sušienky pomocou mixéra rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Sušienkovú zmes navrstvíme do formy s papierom a poriadne utlačíme. Vložíme do rúry na 8 minút a pečieme pri teplote 150 stupňov. 
  3. Kým sa pečú sušienky, pripravíme tvarohovo smotanovú náplň. Všetky suroviny iba metličkou vymiešame do jednotnej hladkej hmoty. Nepoužívame mixér, aby sme hmotu príliš nenašľahali – potom sa môže stať, že počas pečenia praskne. 
  4. Náplň navrstvíme na horúci sušienkový základ a vložíme späť do rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 35 minút. Po upečení cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť. 
  5. Navrch uložíme nakrájané jahody a tie zalejeme červeným želé. Želé pripravíme podľa návodu na obale – postačí jeden balíček, ktorý sa rozpúšťa v 250 ml vody.

Jahodový cheesecake nechajte už len stuhnúť a môžete servírovať. Ak by ste ho chceli povýšiť ešte o jednu úroveň, môžete k nemu pridať kopček šľahačky. A v prípade, že sa vám nechce koláč piecť, vyskúšajte tento recept nepečený cheesecake s jahodami.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár