NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Najlepší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia
Najlepší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia
Recept Najlepší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vk

Pripravte si chutný karfiol bez smaženia v chutnom chrumkavom cestíčku zo syra a strúhanky.

NajLucka NajLucka    ·   3.4.2021

Najlepší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia

Pripravte si chutný karfiol bez smaženia v chutnom chrumkavom cestíčku zo syra a strúhanky.

Suroviny
1 ks (menší)
karfiol
2/3 hrnčeka
strúhanka
1/2 lžičky (alebo čerstvý prelisovaný cesnak)
cesnakový prášok
1 lyžička
mletá červená paprika
2 ks
vajce
1/2 hrnčeka
nastrúhaný syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa potreby
rastlinný olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol umyjeme, rozdelíme na menšie ružičky, ktoré uvaríme v osolenej vode po dobu 4-5 minút. Uvarené ružičky scedíme a ihneď opláchneme pod tečúcou studenou vodou.
  2. Vo väčšej miske zmiešame najemno nastrúhaný syr, strúhanku, soľ, čierne korenie, cesnak, mletú papriku a v druhej miske poriadne rozšľaháme vajíčka.
  3. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, jemne ho potrieme rastlinný olejom.
  4. Ružičky karfiolu najskôr obalíme vo vajíčku a potom v zmesi syra a strúhanky. Poukladáme na papier a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár