NajRecept.sk Dezerty Koláče Moravské koláče Najlepší recept na poctivé moravské koláče so slivkami a tvarohom
Najlepší recept na poctivé moravské koláče so slivkami a tvarohom
Najlepší recept na poctivé moravské koláče so slivkami a tvarohom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Kysnuté koláče sú stará dobrá klasika, ktorá nesklame. Naplnila som ich tvarohom s vanilkovým cukrom a slivkami, na vrch tradičná mrvenička z múky, cukru a masla. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.8.2023

Najlepší recept na poctivé moravské koláče so slivkami a tvarohom

Kysnuté koláče sú stará dobrá klasika, ktorá nesklame. Naplnila som ich tvarohom s vanilkovým cukrom a slivkami, na vrch tradičná mrvenička z múky, cukru a masla. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Kysnuté cesto:

300 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový cukor
1 kocka
droždie
500 g
hladká múka
3 lyžice
kryštálový cukor
2 ks
žĺtok
100 g
maslo
štipka
soľ

Tvarohová vrstva:

250 g
tvaroh
2 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
podľa potreby
slivky

Posýpka:

50 g
kryštálový cukor
80 g
polohrubá múka
50 g
maslo

Na potretie:

1 ks
žĺtok
1 lyžica
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme pomocou mixéra s hnetiacim hákom. Hladké cesto necháme kysnúť zakryté pod utierkou asi 45 minút. 
  2. Potom cesto vyvaľkáme a okrúhlym pohárom vykrajujeme koláče, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Druhou stranou pohára urobíme jamku, do ktorej uložíme náplň a poukladáme slivky.
  3. Ešte predtým ako uložíme tvarohovú náplň (zmiešame všetky suroviny), celý povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého sme pridali lyžicu mlieka.
  4. Pečieme na 190 stupňov asi 10 minút. Potom ich posypeme mrveničkou - zmiešame všetky suroviny a pečieme ďalej 25 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár