NajRecept.sk Čásť dňa Raňajky Najlepší recept na pizzové pečivo jemné ako bavlna
Najlepší recept na pizzové pečivo jemné ako bavlna
Najlepší recept na pizzové pečivo jemné ako bavlna
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Mäkké a chutné pizzovníky trochu inak. Cesto je tak skvelé, že z neho môžete pripraviť aj pizzu alebo slimáky. Určite vyskúšajte. Na vrch môžete dať suroviny podľa vlastnej chute. Ja som zvolila syr čedar, jarnú cibuľku a paradajku. Na druhú polovicu som dala ešte balkánsky syr. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.6.2023

Najlepší recept na pizzové pečivo jemné ako bavlna

Mäkké a chutné pizzovníky trochu inak. Cesto je tak skvelé, že z neho môžete pripraviť aj pizzu alebo slimáky. Určite vyskúšajte. Na vrch môžete dať suroviny podľa vlastnej chute. Ja som zvolila syr čedar, jarnú cibuľku a paradajku. Na druhú polovicu som dala ešte balkánsky syr. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 200 ml
3,5 hrnčeka
polohrubá múka
1 hrnček
voda
1 lyžička
soľ
1 ks
droždie
1 lyžica
olej
1 ks
bielok

Na potretie:

1 ks
žĺtok
1 lyžica
mlieko

Na plnenie:

podľa chuti
strúhaný syr
podľa chuti
paradajka
podľa chuti
kukurica
podľa chuti
jarná cibuľka
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a mixérom vyhnetieme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť najlepšie pri izbovej teplote.
  2. Cesto preložíme na pracovnú dosku a odoberáme menšie kúsky, ktoré vytvarujeme do guličky a ukladáme na papierom vyložený plech. Necháme ešte kysnúť minimálne pol hodinu a potom dnom pohára urobíme do každej guličky jamku.
  3. Žĺtok vymiešame s mliekom a potrieme každú guličku s jamkou.
  4. Potom navrstvíme strúhaný syr zmiešaný s jarnou cibuľkou, uložíme paradajky a dáme piecť.
  5. Pečieme asi 20 minút pri teplote 200 stupňov dozlata. Sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár