Sezóna jahôd mnohých z nás inšpiruje k tomu, aby sme jahody používali pri každom varení a pečení. Keď ste sa už najedli jahodových knedlí a máte chuť na sladké, pripravte si tento maslový koláč s mascarpone a čerstvými jahodami.
Sezóna jahôd mnohých z nás inšpiruje k tomu, aby sme jahody používali pri každom varení a pečení. Keď ste sa už najedli jahodových knedlí a máte chuť na sladké, pripravte si tento maslový koláč s mascarpone a čerstvými jahodami.
Klasický maslový korpus s vanilkou je základom mnohých múčnikov. Pokiaľ dodržíte množstvo surovín a presný postup, pochutnáte si na nadýchanej a jemnej torte.
Aby sa vám maslový korpus vždy podaril, je nutné dodržať niekoľko pravidiel.
- Všetky suroviny si vždy pripravte s dostatočným predstihom, aby sa stihli ohriať na izbovú teplotu. Tajomstvo lahodného korpusu sa totiž skrýva práve v tom, že všetky ingrediencie majú rovnakú teplotu.
- Pečte radšej na nižšie teploty a dlhšie. Korpus tak vybehne, ako má, a zároveň si udrží svoju ľahkosť a vlhkosť.
- Korpus nerozdeľujte, kým nie je úplne vychladnutý. Riskujete, že by ste ho zbytočne poškodili.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste