Fánky z kyslej smotany sú obľúbené počas fašiangového obdobia, teda v zimných mesiacoch pred Veľkou nocou. Tieto mäkké a nadýchané sladké pochúťky sú známe pre svoju jedinečnú chuť a textúru, ktorú im dodáva kyslá smotana. Často sú posypané práškovým cukrom a podávané ako sviatočný dezert alebo maškrta k čaju či káve. Fánky, známe tiež ako Božie milosti, sú nielen lahôdkou pre chuťové poháriky, ale aj súčasťou kultúrnych a rodinných tradícií, keďže ich príprava a konzumácia spája rodiny a priateľov počas spoločných chvíľ.
Fánky z kyslej smotany sú obľúbené počas fašiangového obdobia, teda v zimných mesiacoch pred Veľkou nocou. Tieto mäkké a nadýchané sladké pochúťky sú známe pre svoju jedinečnú chuť a textúru, ktorú im dodáva kyslá smotana. Často sú posypané práškovým cukrom a podávané ako sviatočný dezert alebo maškrta k čaju či káve. Fánky, známe tiež ako Božie milosti, sú nielen lahôdkou pre chuťové poháriky, ale aj súčasťou kultúrnych a rodinných tradícií, keďže ich príprava a konzumácia spája rodiny a priateľov počas spoločných chvíľ.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste