NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Najlepší recept na fánky z kyslej smotany. Vychutnajte si fašiangové Božie milosti v najlepšej kvalite.
Najlepší recept na fánky z kyslej smotany. Vychutnajte si fašiangové Božie milosti v najlepšej kvalite.
Najlepší recept na fánky z kyslej smotany. Vychutnajte si fašiangové Božie milosti v najlepšej kvalite.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Fánky z kyslej smotany sú obľúbené počas fašiangového obdobia, teda v zimných mesiacoch pred Veľkou nocou. Tieto mäkké a nadýchané sladké pochúťky sú známe pre svoju jedinečnú chuť a textúru, ktorú im dodáva kyslá smotana. Často sú posypané práškovým cukrom a podávané ako sviatočný dezert alebo maškrta k čaju či káve. Fánky, známe tiež ako Božie milosti, sú nielen lahôdkou pre chuťové poháriky, ale aj súčasťou kultúrnych a rodinných tradícií, keďže ich príprava a konzumácia spája rodiny a priateľov počas spoločných chvíľ.

Karambola Karambola    ·   8.1.2024

Najlepší recept na fánky z kyslej smotany. Vychutnajte si fašiangové Božie milosti v najlepšej kvalite.

Fánky z kyslej smotany sú obľúbené počas fašiangového obdobia, teda v zimných mesiacoch pred Veľkou nocou. Tieto mäkké a nadýchané sladké pochúťky sú známe pre svoju jedinečnú chuť a textúru, ktorú im dodáva kyslá smotana. Často sú posypané práškovým cukrom a podávané ako sviatočný dezert alebo maškrta k čaju či káve. Fánky, známe tiež ako Božie milosti, sú nielen lahôdkou pre chuťové poháriky, ale aj súčasťou kultúrnych a rodinných tradícií, keďže ich príprava a konzumácia spája rodiny a priateľov počas spoločných chvíľ.

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
polohrubá múka
70 g (alebo maslo)
palmarin
2 lyžice
práškový cukor
2 ks
žĺtok
6 lyžíc
kyslá smotana
2 lyžice
rum
štipka
soľ
1 ks
citrón - kôra
na vyprážanie
olej
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Príprava je veľmi jednoduchá. Zmiešate všetky suroviny potrebné na cesto do jednotnej hmoty, ktorá je hladká a dobre sa s ňou pracuje. 
  2. Pomocou valčeka rozvaľkáme na tenký plát, ktorý pomocou radielka nakrájame na obdĺžniky. 
  3. Do stredu každého obdĺžnika urobíme zárez pomocou radielka a jednu stranu cez zárez pretočíme.
  4. Takto pripravené fánky smažíme v rozpálenom oleji dozlata z oboch strán. Smažím v hlbokej panvici.  
  5. Po vypražení ich ukladám na papierový obrúsok, aby som sa zbavila prebytočného oleja. Na záver pocukrujem.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár