NajRecept.sk Dezerty Koláče Najlepší piškótový korpus len zo 6 surovín
Najlepší piškótový korpus len zo 6 surovín
Recept Najlepší piškótový korpus len zo 6 surovín
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lucie Rakušanová

Lepšie piškótové cesto som ešte nepripravila. Okrem skvelej chuti je taktiež nádherne nadýchané. Plus recept je veľmi jednoduchý. Jednotlivé ingrediencie stačí len zmiešať, vyliať do formy a piecť. Ja som tentokrát robila tortu, preto som zvolila tvar srdca. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.7.2025

Najlepší piškótový korpus len zo 6 surovín

Lepšie piškótové cesto som ešte nepripravila. Okrem skvelej chuti je taktiež nádherne nadýchané. Plus recept je veľmi jednoduchý. Jednotlivé ingrediencie stačí len zmiešať, vyliať do formy a piecť. Ja som tentokrát robila tortu, preto som zvolila tvar srdca. Autor: Lucie Rakušanová

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
6 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
6 lyžíc
olej
6 lyžíc
horúca voda
250 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Piškótové cesto je jedno z tých najjednoduchších na prípravu. Spravidla vám stačí len niekoľko základných surovín, ktoré treba vyšľahať a následne vyliať na plech. Tvar korpusu závisí čisto od vašich predstáv. Ja najčastejšie robím klasický kruh, no zvoliť môžete pokojne aj štvorec či dokonca srdce, ako som to urobila ja.

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom.
  2. Pridáme k nim olej, vodu a šľaháme ďalej.
  3. Do takto pripravenej zmesi postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Nakoniec ručne zapracujeme bielky, ktoré sme vyšľahali do tuhého snehu, vylejeme do tortovej formy a vložíme do rúry.
  5. Piškótové cesto pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Aby sme si boli istí, že je skutočne upečené, zapichneme doň špajdľu. Keď je suchá, korpus je hotový.

Piškótové cesto môžete využiť na desiatky spôsobov. Ja som z neho robila tortu, no vhodné je aj na prípravu rezov, ovocných kociek, či rôznych chutných rolád, ako je napríklad táto, ktorá vám nikdy nepraskne a dá sa zatočiť aj po vychladnutí.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty