NajRecept.sk Prílohy Halušky Najlepší hlivový perkelt s cuketovými haluškami. Rýchly obed, ktorý skvelo zasýti.
Najlepší hlivový perkelt s cuketovými haluškami. Rýchly obed, ktorý skvelo zasýti.
Recept Najlepší hlivový perkelt s cuketovými haluškami. Rýchly obed, ktorý skvelo zasýti.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Cuketa nám stále rodí, a tak sme si povedali, že si z nej niečo urobíme. Nakoniec sme ju pridali do halušiek, ku ktorým sme si spravili rýchly a chutný hlivový perkelt. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.8.2024

Najlepší hlivový perkelt s cuketovými haluškami. Rýchly obed, ktorý skvelo zasýti.

Cuketa nám stále rodí, a tak sme si povedali, že si z nej niečo urobíme. Nakoniec sme ju pridali do halušiek, ku ktorým sme si spravili rýchly a chutný hlivový perkelt. Autor: Alena Borchová

15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Perkelt

350 g
hliva ustricová
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnak
1 ks
väčšia mrkva
250 ml
pochúťková smotana
3 lyžice
hladká múka
podľa chuti
kurkuma
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
sójová omáčka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
solčanka
hubový vývar
olej

Cuketové halušky

45 dkg
cuketa
1 ks
vajce
4 a 1/2 lyžice
solamyl
12 lyžíc
hladká múka
1 a 1/2 lyžičky
soľ
olej
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Hlivový perkelt je klasikou, ktorá nikdy neomrzí. Ak by ste však k nemu nechceli servírovať klasické halušky, vyskúšajte tie z cukety. Ich príprava nie je vôbec náročná. Hotové ich budete mať do pár minút.

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cesnak, nahrubo nakrájanú mrkvu, kurkumu a mleté čierne korenie. Všetko chvíľu restujeme a následne pridáme nakrájanú hlivu.
  2. Zmes premiešame a pridáme sójovú omáčku spolu s hubovým vývarom a prikryté dusíme približne 30 minút.
  3. V miske si zmiešame pochúťkovú smotanu s hladkou múkou a perkelt zahustíme. Následne ešte dochutíme soľou a solčankou a necháme povariť.
  4. Kým sa nám perkelt varí, pripravíme si halušky. Cuketu očistíme a najemno pomixujeme. Pridáme k nej vajce, solamyl, hladkú múku a soľ. Všetko zmiešame a pomocou haluškára pretláčame cesto cez dierky do vriacej vody.
  5. Keď halušky vyplávajú nahor, scedíme ich, opláchneme vodou a dáme do misky. Aby sa nám nezlepili, môžeme ich pokvapkať trochou oleja.
  6. Keď máme halušky hotové, podávame ich spolu s perkeltom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár