NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Najlepší cheesecake, aký som kedy jedla. Kombinácia tvarohu, škoricových jabĺk a mrveničky je neprekonateľná.
Najlepší cheesecake, aký som kedy jedla. Kombinácia tvarohu, škoricových jabĺk a mrveničky je neprekonateľná.
Recept Najlepší cheesecake, aký som kedy jedla. Kombinácia tvarohu, škoricových jabĺk a mrveničky je neprekonateľná.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Dokonalá kombinácia chutí. Takto to okomentoval sused, ktorý ochutnal tento bohatý tvarohový cheesecake. Preto bohatý, lebo do náplne ide až 1 kg tvarohu. V kombinácii so škoricovými jablkami a škoricovou posýpkou to je naozaj lahôdka. Skúste. Ešte si to viem predstaviť aj s marhuľami. Určite v blízkej dobe vyskúšam. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   2.2.2025

Najlepší cheesecake, aký som kedy jedla. Kombinácia tvarohu, škoricových jabĺk a mrveničky je neprekonateľná.

Dokonalá kombinácia chutí. Takto to okomentoval sused, ktorý ochutnal tento bohatý tvarohový cheesecake. Preto bohatý, lebo do náplne ide až 1 kg tvarohu. V kombinácii so škoricovými jablkami a škoricovou posýpkou to je naozaj lahôdka. Skúste. Ešte si to viem predstaviť aj s marhuľami. Určite v blízkej dobe vyskúšam. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

300 g
sušienky
1 lyžička
škorica
50 g
maslo

Tvarohový krém:

4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
100 g
smotana na šľahanie
1 kg
tvaroh
2 bal.
smotanový puding

Škoricové jablká:

1 ks
jablko
80 g
hnedý cukor
1 lyžička
škorica
3 lyžice
maslo

Mrvenička:

50 g
hnedý cukor
50 g
maslo
100 g
polohrubá múka
1 lyžička
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia

Tvarohový cheesecake s mrveničkou navrchu je dokonalý dezert po obede alebo ku káve. Jeho príprava nie je vôbec náročná, pričom jablká môžete pokojne zameniť za akékoľvek iné ovocie. Vhodné sú však kyslejšie druhy, ktoré v spojení s tvarohom nezaniknú.

  1. Sušienky rozmixujeme na prášok, pridáme škoricu a roztopené maslo. Premiešame a navrstvíme na plech 20 x 30 cm. Dno sme vyložili papierom na pečenie.
  2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme smotanu na šľahanie, tvaroh a premiešame. Na záver pridáme smotanové pudingové prášky a celý krém nanesieme na sušienkový základ. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 170 stupňov cca 40 minút.
  3. Jablká nakrájame na kocky, dáme na panvicu, pridáme cukor, maslo, škoricu a dusíme asi 10 minút. Dusíme dovtedy, kým jablká budú mäkké. Navrstvíme ich na predpečený cheesecake a vrch posypeme mrveničkou – iba zmiešame všetky potrebné suroviny. Pečieme ďalších 30 minút pri teplote 170 stupňov.

Hotový cheesecake nechajte vychladnúť, aby sa vám lepšie krájal. Následne ho nakrájajte na menšie štvorce a môžete podávať. Dezert chutí najlepšie vychladený, preto ho môžete skladovať v chladničke, kde vám vydrží dlhšie.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár