NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Najjednoduchšia štrúdľa na svete. Iba 3 suroviny a zvládne ju aj začiatočník.
Najjednoduchšia štrúdľa na svete. Iba 3 suroviny a zvládne ju aj začiatočník.
Recept Najjednoduchšia štrúdľa na svete. Iba 3 suroviny a zvládne ju aj začiatočník.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jitka Smejkalová

Najjednoduchšia štrúdľa len z troch surovín. Zvládne ju úplne každý. S cestom sa krásne pracuje, netrhá sa a skvelo sa vaľká. Určite recept vyskúšajte, stojí za to. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.10.2025

Najjednoduchšia štrúdľa na svete. Iba 3 suroviny a zvládne ju aj začiatočník.

Najjednoduchšia štrúdľa len z troch surovín. Zvládne ju úplne každý. S cestom sa krásne pracuje, netrhá sa a skvelo sa vaľká. Určite recept vyskúšajte, stojí za to. Autor: Jitka Smejkalová

35 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
polohrubá múka
1 ks
Hera
150 g
kyslá smotana (16 % tuku)

Na potretie:

1 ks
žĺtok

Náplň:

podľa potreby
jablko
podľa potreby
piškóty
podľa potreby sušené hrozienka
podľa chuti
škoricový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Ľahšie a lepšie cesto na štrúdľu som ešte nerobila. Po upečení sa doslova rozplýva v ústach a v kombinácii s makovou či orechovou plnkou je jednoducho na nezaplatenie.

  1. K polohrubej múke pridáme zmäknutú Heru a kyslú smotanu.
  2. Všetko dôkladne premiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme na pár hodín do chladničky.
  3. Odležané cesto rozvaľkáme a naplníme. Výbornú makovú plnku si môžete urobiť podľa tohto postupu. Ja mám okrem nej rada aj zmes strúhaných jabĺk, mletých piškót, sušených hrozienok a škoricového cukru.
  4. Pred pečením môžete štrúdle potrieť žĺtkom, aby mali krásny zlatý nádych.
  5. Takto pripravené štrúdle pečieme pri teplote 210 °C približne 30 minút.

Pred podávaním môžete štrúdle posypať práškovým cukrom. Nie je to však potrebné, pretože plnka býva zvyčajne sama o sebe dosť sladká. Po upečení skladujte štrúdľu na tmavom a suchom mieste, kde vám vydrží niekoľko dní.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár