NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Najjednoduchšia a najchutnejšia piškótová roláda s jahodami a šľahačkou.
Najjednoduchšia a najchutnejšia piškótová roláda s jahodami a šľahačkou.
Recept Najjednoduchšia a najchutnejšia piškótová roláda s jahodami a šľahačkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Keď chcem pripraviť niečo naozaj chutné, oku lahodiace a rýchle, vždy siahnem po tomto recepte na roládu plnenú šľahačkou a jahodami. Overená kombinácia, ktorá nikdy nesklame a vždy poteší.

Mishenka Mishenka    ·   29.5.2023

Najjednoduchšia a najchutnejšia piškótová roláda s jahodami a šľahačkou.

Keď chcem pripraviť niečo naozaj chutné, oku lahodiace a rýchle, vždy siahnem po tomto recepte na roládu plnenú šľahačkou a jahodami. Overená kombinácia, ktorá nikdy nesklame a vždy poteší.

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

suroviny na cesto

4 ks
vajce
5 lyžíc
cukor
2 lyžice
voda
1 lyžica
olej
5 lyžíc
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok

Plnka:

1/2 fľaštičky
jahodový džem
300 g
šľahačková smotana 33%
1 ks
stužovač šľahačky
200 g
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Oddelíme bielky a žĺtky a z bielkov a cukru vyšľaháme sneh.
  2. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s vodou a olejom a postupne pridáme sneh.
  3. Nakoniec do zmesi zľahka zapracujeme preosiatu múku s kypriacim práškom a vylejeme na pekáč s papierom na pečenie.
  4. Pečieme 15 minút na 180 stupňov.
  5. Po upečení necháme minútku vychladnúť a ešte teplú piškótu zrolujeme a tak ju necháme úplne vychladnúť.
  6. Po vychladnutí ju rozrolujeme a natrieme jahodovým džemom.
  7. Na džem nanesieme šľahačku, ktorú sme vyšľahali so stužovačom a na ňu nakrájané jahody.
  8. Zrolujeme roládu a necháme v chladničke zachladiť asi hodinku.
  9. Podávame ju posypanú cukrom, prípadne ju vieme ešte poliať čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár