NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Najjednoduchší malinový cheesecake s jogurtom. Tajomstvom dokonalej chuti je táto bežná ingrediencia.
Najjednoduchší malinový cheesecake s jogurtom. Tajomstvom dokonalej chuti je táto bežná ingrediencia.
Recept Najjednoduchší malinový cheesecake s jogurtom. Tajomstvom dokonalej chuti je táto bežná ingrediencia.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Malinový cheesecake predstavuje dokonalú kombináciu sladkej a sviežej chuti. Jeho príprava je veľmi rýchla, pričom namiesto tradičného tvarohu alebo mascarpone doň ide grécky jogurt. Plus jedna tajná surovina, ktorá zaručí dokonalú chuť a aj to, že krém nebude príliš tekutý.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.1.2025

Najjednoduchší malinový cheesecake s jogurtom. Tajomstvom dokonalej chuti je táto bežná ingrediencia.

Malinový cheesecake predstavuje dokonalú kombináciu sladkej a sviežej chuti. Jeho príprava je veľmi rýchla, pričom namiesto tradičného tvarohu alebo mascarpone doň ide grécky jogurt. Plus jedna tajná surovina, ktorá zaručí dokonalú chuť a aj to, že krém nebude príliš tekutý.

30 min
Čas prípravy
85 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

320 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
200 g
maslo
2 ks
žĺtok

Jogurtový krém:

5 ks
vajce
800 g
grécky jogurt
2 ks
vanilkový puding (prášok)
150 g
kryštálový cukor
15 g
vanilkový cukor
125 g
maliny
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
85 min
Čas varenia

Do jogurtového cheesecaku sa hodí akékoľvek bobuľové ovocie. Maliny sú perfektnou voľbou, pretože sú mierne kyslasté, no zvoliť môžete aj čučoriedky, ríbezle alebo černice. Tajnou ingredienciou, ktorá zaručuje pevnosť krému a skvelú chuť, je pudingový prášok. Najlepšie vanilkový, ktorý si skvelo rozumie s malinami.

  1. Múku zmiešame s práškovým cukrom. K zmesi následne pridáme zmäknuté maslo a žĺtky a vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme na minimálne 30 minút do chladničky.
  2. Žĺtky oddelíme od bielkov. K žĺtkom pridáme grécky jogurt, vanilkový puding (prášok) a zmes vyšľaháme pomocou mixéra 
  3. V druhej nádobe začneme šľahať bielky. Keď si všimneme, že nám pomaly vzniká sneh, po častiach pridávame kryštálový cukor, ktorý sme zmiešali s vanilkovým. Hotový sneh opatrne primiešame k jogurtovej zmesi.
  4. Odležané cesto natlačíme do tortovej formy s priemerom 24 cm. Keď si chceme prácu mierne uľahčiť, cesto pred vložením do formy môžeme mierne vyvaľkať. Cesto popicháme a dáme na 15 minút piecť. Pečieme pri teplote 180 °C.
  5. Na upečené cesto nanesieme jogurtový krém. Doň zapichneme maliny a pečieme približne 70 minút pri teplote 180 °C.

Ak nechcete, aby sa cheesecake navrchu popraskal, po upečení ho nechajte vychladnúť v rúre. Keď úplne vychladne, vytiahnite ho z tortovej formy, ozdobte ďalšími malinami alebo ovocím podľa svojich preferencií, a môžete servírovať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár