NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.
Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.
Recept Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Skvelý nápad na niečo dobré k nedeľnému obedu. Zemiaky sú zaujímavo nakrájané a vytvorí sa tak skvelý dizajn na tanieri. Určite skúste, chutí to fantasticky. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   22.1.2021

Najchutnejšie mäso so zemiakmi pečené vcelku - tajomstvo sa skrýva v marináde.

Skvelý nápad na niečo dobré k nedeľnému obedu. Zemiaky sú zaujímavo nakrájané a vytvorí sa tak skvelý dizajn na tanieri. Určite skúste, chutí to fantasticky. Autor: Triniti

40 min
Čas prípravy
80 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
2 lyžičky
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1 lyžička
korenie na mäso
1 lyžica
paradajková omáčka
2 lyžice
kečup
50 ml
sójová omáčka
3 lyžice
kyslá smotana
1 lyžica
horčica
700 g
zemiaky
podľa chuti
zemiakové korenie
2 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
80 min
Čas varenia
  1. Najskôr si pripravíme marinádu. Kyslú smotanu zmiešame so sójovou omáčkou, horčicou, kečupom, paradajkovou omáčkou, pridáme obľúbené korenie na mäso, korenie, soľ, prelisovaný cesnak a na úplne drobno nakrájanú cibuľu.
  2. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky (neprekrojíme mäso celkom, ale vytvoríme tzv. hrebeň). Potrieme marinádou a mäso odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
  3. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na mriežku. V miske ich zmiešame s olejom a korením.
  4. Pripravíme si pekáč, ktorý vymažeme olejom, do stredu uložíme mäso, po krajoch zemiaky.
  5. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi hodinu. Potom vezmeme alobal a pečieme ďalších 20 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár