NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Nadýchaný perník so škoricou. Rýchly recept, na ktorý stačí pár surovín.
Nadýchaný perník so škoricou. Rýchly recept, na ktorý stačí pár surovín.
Nadýchaný perník so škoricou. Rýchly recept, na ktorý stačí pár surovín.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Nikuš Domankušová

Vôňa perníka dokáže okamžite vytvoriť pocit domova a pohody. Tento nadýchaný koláč so škoricou a perníkovým korením je presne tým dezertom, ktorý vám spríjemní popoludnie a poteší každého pri stole. Určite ho vyskúšajte. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   26.8.2025

Nadýchaný perník so škoricou. Rýchly recept, na ktorý stačí pár surovín.

Vôňa perníka dokáže okamžite vytvoriť pocit domova a pohody. Tento nadýchaný koláč so škoricou a perníkovým korením je presne tým dezertom, ktorý vám spríjemní popoludnie a poteší každého pri stole. Určite ho vyskúšajte. Autor: Nikuš Domankušová

25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
1 dcl
olej
400 g
hladká múka
250 g
práškový cukor
1 lyžica
kakao
1 lyžička
mletá škorica
1/2 l
mlieko
1 bal.
perníkové korenie
1 bal.
kypriaci prášok
2 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Perník je obľúbený nielen pre svoju rýchlu prípravu, ale aj pre bohatú chuť a jedinečný charakter, ktorý mu dodávajú koreniny. Vďaka tomu sa stáva univerzálnym koláčom – hodí sa na bežný deň, k šálke čaju, ale aj ako sladký dezert na sviatočný stôl.

  1. Vo väčšej mise zmiešame múku, práškový cukor, kakao, škoricu, perníkové korenie a kypriaci prášok.
  2. Do sypkej zmesi pridáme vajcia, olej a mlieko.
  3. Všetko spolu dobre premiešame, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 35 – 40 minút, kým sa perník krásne nezdvihne a nezačne voňať.
  6. Po upečení môžeme perník pre ešte lepšiu chuť potrieť domácim džemom a čokoládovou polevou. Výbornú polevu si urobíte podľa tohto receptu.

Výsledkom je mäkučký, voňavý a jemne korenistý perník, ktorý si zamilujete na prvé sústo. Podávať ho môžete ešte teplý, ale chutí výborne aj na druhý deň – ak vôbec vydrží tak dlho na stole. Chceli by ste si pripraviť skôr menšie perníčky v čokoláde? Inšpirujte sa týmto receptom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty