Tento nadýchaný a chutný dezert robím podľa overeného receptu mojej mamy, ktorá mu dala názov "nedeľný koláč". Ten odvodila na základe toho, kedy ho zvykla robiť – vždy v nedeľu, keď mala počas varenia obeda trochu viac času ako počas hektického týždňa. Doma sme ho vždy milovali, preto som sa k nemu po rokoch vrátila a pripomenula si spomienky na detstvo.
Tento nadýchaný a chutný dezert robím podľa overeného receptu mojej mamy, ktorá mu dala názov "nedeľný koláč". Ten odvodila na základe toho, kedy ho zvykla robiť – vždy v nedeľu, keď mala počas varenia obeda trochu viac času ako počas hektického týždňa. Doma sme ho vždy milovali, preto som sa k nemu po rokoch vrátila a pripomenula si spomienky na detstvo.
Tento nadýchaný koláč v mnohom pripomína klasickú bublaninu – je rýchly a jednoduchý. Jednotlivé suroviny stačí len dať do misky, spojiť a hotové cesto vyliať do plechu. Ak by vám v koláči niečo chýbalo, pokojne doň môžete pridať čerstvé ovocie, kúsky čokolády alebo orechy.
Hotový koláč nechajte vychladnúť v plechu. Potom ho vytiahnite, stiahnite papier na pečenie a nakrájajte na kocky. Ak by ste chceli, aby dezert vyzeral ešte lepšie, môžete ho poliať touto čokoládovou polevou, ktorá sa pri krájaní neláme.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste