NajRecept.sk Pečivo Chlieb Nadýchaný domáci chlieb z červenej šošovice
Nadýchaný domáci chlieb z červenej šošovice
Recept Nadýchaný domáci chlieb z červenej šošovice
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Majka Vyšná

Chrumkavý na povrchu a mäkký vo vnútri. Presne taký je tento šošovicový chlebík, ktorý rada natieram maslom, domácim džemom alebo ho jem ako prílohu k rôznym jedlám. Okrem skvelej chuti poteší aj tým, že je zdravý a veľmi rýchly na prípravu. Autor: Majka Vyšná

Naďa Černá Naďa Černá    ·   3.6.2025

Nadýchaný domáci chlieb z červenej šošovice

Chrumkavý na povrchu a mäkký vo vnútri. Presne taký je tento šošovicový chlebík, ktorý rada natieram maslom, domácim džemom alebo ho jem ako prílohu k rôznym jedlám. Okrem skvelej chuti poteší aj tým, že je zdravý a veľmi rýchly na prípravu. Autor: Majka Vyšná

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
červená šošovica
podľa potreby
grécky jogurt
2 ks
vajce
1 lyžička
prášok do pečiva
1 lyžička
červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa potreby
sezamové semienka (na posypanie)
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Domáce chlebíky robím veľmi rada. Viem si ich totižto jednoducho prispôsobiť presne podľa svojich potrieb. Môžem do nich pridať viac alebo menej soli, rôznych semienok a podobne. Tentokrát som sa rozhodla pre domáci chlebík z červenej šošovice, ktorý mal u nás doma veľký úspech.

  1. Šošovicu uvaríme a necháme ju vychladnúť.
  2. Do misy dáme grécky jogurt, vajíčka, prášok do pečiva, červenú papriku, soľ a nakoniec aj uvarenú šošovicu.
  3. Všetko spolu rozmixujeme a vylejeme buď do formy na chlebík, alebo priamo na plech.
  4. Vrch posypeme sezamovými semienkami a takto pripravený chlebík vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

Chlebík nechajte vychladnúť a následne ho môžete podávať – napríklad natretý maslom a doplnený o šunku a syr. Prípadne naň natrite jeden z domácich džemov, ktoré ste si pripravili. Výborný je tento marhuľový, ktorý vás poteší svojou mierne kyslou chuťou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár