NajRecept.sk Pečivo Chlieb Nadýchaný domáci chlieb z 5 surovín
Nadýchaný domáci chlieb z 5 surovín
Recept Nadýchaný domáci chlieb z 5 surovín
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Monika Dobrotková

Tento domáci chlebík je neporovnateľne lepší ako kupovaný. Chrumkavý, nadýchaný a mäkký je aj na ďalší deň po upečení. Ja ho najradšej robím cez víkend, kedy si môžem užiť aj pomalšie a príjemnejšie rána s rodinou. Autor: Monika Dobrotková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.5.2025

Nadýchaný domáci chlieb z 5 surovín

Tento domáci chlebík je neporovnateľne lepší ako kupovaný. Chrumkavý, nadýchaný a mäkký je aj na ďalší deň po upečení. Ja ho najradšej robím cez víkend, kedy si môžem užiť aj pomalšie a príjemnejšie rána s rodinou. Autor: Monika Dobrotková

20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
10 g
čerstvé droždie
250 ml
teplá voda
10 g
cukor
7 g
soľ
320 g
chlebová múka
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Domáci chlieb môžete zúžitkovať na rôzne spôsoby. Skvelo chutí s maslom, syrom, šunkou aj zeleninou. Prípadne naň natrite džem alebo kupovanú či domácu Nutellu, ktorú si viete pripraviť podľa tohto receptu. Fantázii sa medze nekladú.

  1. Do misy nadrobíme droždie, pridáme vodu, cukor, soľ a múku. Všetky suroviny premiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto kysnúť.
  2. Po približne hodine by malo byť cesto vykysnuté. Preložíme ho na pomúčenú dosku, kde ho rozdelíme na 2 alebo 3 rovnaké časti.
  3. Z každej časti vytvoríme placku, ktorú zrolujeme tak, aby nám vznikol bochník. Ten vložíme do plechu vystlaného papierom na pečenie.
  4. Bochníky prikryjeme utierkou a necháme pár minút podkysnúť. Potom ich potrieme vodou, posypeme múkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 °C približne 45 minút.

Upečený chlieb nechajte vychladnúť a následne môžete podávať podľa svojej chuti. Ak chcete, aby vám vydržal čerstvý aj v ďalšie dni, nezabudnite ho uskladniť v pevnej uzatvárateľnej nádobe. A v prípade, že máte chuť na rožky, vyskúšajte tento overený recept.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár