NajRecept.sk Pečivo Chlieb Nadýchaný cuketový chlieb. Jednoduchý a rýchly recept "čo dom dal".
Nadýchaný cuketový chlieb. Jednoduchý a rýchly recept "čo dom dal".
Nadýchaný cuketový chlieb. Jednoduchý a rýchly recept "čo dom dal".
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Pekár má dovolenku, tak som si neplánovane zmyslela chlebík. Do receptu som použila len suroviny, ktoré som našla doma a výsledok bol viac ako skvelý. Tá vôňa a chuť chlebíka s domácou masťou a zeleninkou bola na nezaplatenie. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.8.2024

Nadýchaný cuketový chlieb. Jednoduchý a rýchly recept "čo dom dal".

Pekár má dovolenku, tak som si neplánovane zmyslela chlebík. Do receptu som použila len suroviny, ktoré som našla doma a výsledok bol viac ako skvelý. Tá vôňa a chuť chlebíka s domácou masťou a zeleninkou bola na nezaplatenie. Autor: Alena Borchová

35 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka špeciál
76 g
špaldová celozrnná múka
1/2 bal
droždie
1/2 bal
sušené droždie
1 bal
rasca
2 a 1/2 lyžičky
soľ
1 lyžička
kryštálový cukor
2 lyžice
olej
2 lyžice
ocot
5 dcl
vlažná voda
1 ks
cuketa
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia

Recept na tento domáci chlebík sa od tých ostatných líši najmä tým, že som namiesto zemiakov použila rozmixovanú odtečenú cuketu. Tá nijakým spôsobom neovplyvnila jeho výslednú chuť. Postarala sa však o to, že bol krásne vláčny a zároveň zdravý.

  1. Všetky suroviny, čiže hladkú a špaldovú múku, droždie, rascu, soľ, kryštálový cukor, olej, ocot, vodu a rozmixovanú cuketu vložíme do kuchynského robota alebo mixéra a miesime pomocou nožičiek na cesto.
  2. Hotové cesto necháme vykysnúť. Počas kysnutia ho raz premiesime.
  3. Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochník, potrieme ho slanou vodou a umiestnime na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Prvých 10 minút pečieme chlieb pri teplote 250 °C. Následne teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte 45 minút.
  4. Po upečení chlieb ešte raz potrieme slanou vodou, necháme vychladnúť a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár