NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Nadýchaný anjelský perník so slivkami a posýpkou.
Nadýchaný anjelský perník so slivkami a posýpkou.
Recept Nadýchaný anjelský perník so slivkami a posýpkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Perník na plech je jedným z tých receptov, ktoré nám pripomínajú vôňu domova a príjemných chvíľ strávených s našimi blízkymi. Ja som ho tentokrát vylepšila o výborný slivkový džem a posýpku. Vďaka nim sa z jednoduchého koláča stal dokonalý dezert, ktorý zo stola zmizol okamžite. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.9.2024

Nadýchaný anjelský perník so slivkami a posýpkou.

Perník na plech je jedným z tých receptov, ktoré nám pripomínajú vôňu domova a príjemných chvíľ strávených s našimi blízkymi. Ja som ho tentokrát vylepšila o výborný slivkový džem a posýpku. Vďaka nim sa z jednoduchého koláča stal dokonalý dezert, ktorý zo stola zmizol okamžite. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
polohrubá múka
2 hrnčeky
mlieko
1 hrnček
olej
1,5 hrnčeka
kryštálový cukor
1 ks
čokoládový pudingový prášok
2 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
3 lyžice
kakao
3 lyžice
slivkový džem
1 lyžička
škorica
podľa potreby
čerstvé slivky

Posýpka

podľa potreby
polohrubá múka
podľa potreby
maslo
podľa potreby
práškový cukor
podľa potreby
vanilkový cukor
podľa potreby
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia

Perník milujú dospelí aj deti. V tomto recepte dopĺňa mäkké cesto slivkový džem, ktorý zaručuje šťavnatosť a dokonalú chuť. Ak však preferujete džem z iného ovocia, pokojne ho vymeňte. Na koláči bude určite dobre chutiť aj džem z ríbezlí či marhúľ.

  1. V mise zmiešame hladkú a polohrubú múku, pudingový prášok, kypriaci prášok do perníka a pečiva, kakao a škoricu.
  2. V druhej mise pomocou mixéra vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom, a postupne zapracujeme mlieko, olej a džem.
  3. Tekutú zmes pridáme do suchej, všetko dôkladne premiešame a nalejeme na plech 30 x 40 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
  4. Slivky očistíme, vykôstkujeme, nakrájame na menšie kusy a poukladáme navrch koláča.
  5. Z polohrubej múky, masla, škorice a práškového a vanilkového cukru si pripravíme posýpku, ktorú navrstvíme na slivky.
  6. Perník pečieme na 170 °C približne 35 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár