Babička mala nedávno narodeniny, tak som vyskúšala pripraviť kefírový korpus, ktorý som následne naplnila mascarpone krémom a ozdobila roztopenou čokoládou a jemnými hoblinkami. Výsledok si každý zamiloval a hneď si pýtal prídavok. Autor: Jana Jančíková
Babička mala nedávno narodeniny, tak som vyskúšala pripraviť kefírový korpus, ktorý som následne naplnila mascarpone krémom a ozdobila roztopenou čokoládou a jemnými hoblinkami. Výsledok si každý zamiloval a hneď si pýtal prídavok. Autor: Jana Jančíková
Kefírový korpus je na rozdiel od toho tradičného viac vláčnejší, nadýchanejší a šťavnatejší. Veľmi dobre sa s ním pracuje a naplniť ho môžete čímkoľvek – maslovým či tvarohovým krémom, čokoládou, džemom, Nutellou alebo kombináciou viacerých spomenutých alternatív.
Ja som na plnenie používala mascarpone krém, ktorý som pripravila z mascarpone, 33 % šľahačky a rozpustenej čokolády. Tortu som následne ozdobila ešte hoblinkami čokolády a čokoládou stekajúcou po bokoch.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste