NajRecept.sk Torty Sladké torty Nadýchaný a šťavnatý kefírový korpus na tortu.
Nadýchaný a šťavnatý kefírový korpus na tortu.
Recept Nadýchaný a šťavnatý kefírový korpus na tortu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Babička mala nedávno narodeniny, tak som vyskúšala pripraviť kefírový korpus, ktorý som následne naplnila mascarpone krémom a ozdobila roztopenou čokoládou a jemnými hoblinkami. Výsledok si každý zamiloval a hneď si pýtal prídavok. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.2.2025

Nadýchaný a šťavnatý kefírový korpus na tortu.

Babička mala nedávno narodeniny, tak som vyskúšala pripraviť kefírový korpus, ktorý som následne naplnila mascarpone krémom a ozdobila roztopenou čokoládou a jemnými hoblinkami. Výsledok si každý zamiloval a hneď si pýtal prídavok. Autor: Jana Jančíková

15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
polohrubá múka
3 – 4 lyžice
kryštálový cukor
3 lyžice
kakao
2 ks
vajce
500 ml
kefír
2 lyžičky
jedlá sóda
3 lyžice
med
kvapka
rum
120 g
maslo
120 ml
olej
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Kefírový korpus je na rozdiel od toho tradičného viac vláčnejší, nadýchanejší a šťavnatejší. Veľmi dobre sa s ním pracuje a naplniť ho môžete čímkoľvek – maslovým či tvarohovým krémom, čokoládou, džemom, Nutellou alebo kombináciou viacerých spomenutých alternatív.

  1. Do misy nasypeme múku, kakao a sódu a všetko premiešame.
  2. V druhej mise vyšľaháme vajíčka s cukrom. Keď sa rozpustí, za stáleho miešania postupne pridávame kefír, med, rum, rozpustené maslo a olej.
  3. Suché ingrediencie primiešame po častiach k mokrým. Takto vzniknuté cesto nalejeme do formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 170 °C približne 40 minút – sledujeme.
  4. Hotový korpus necháme vychladnúť a potom ho naplníme podľa chuti.

Ja som na plnenie používala mascarpone krém, ktorý som pripravila z mascarpone, 33 % šľahačky a rozpustenej čokolády. Tortu som následne ozdobila ešte hoblinkami čokolády a čokoládou stekajúcou po bokoch.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár