NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Nadýchané žemle plnené kyslou kapustou a údeným mäsom, ktoré miznú ešte za horúca.
Nadýchané žemle plnené kyslou kapustou a údeným mäsom, ktoré miznú ešte za horúca.
Recept Nadýchané žemle plnené kyslou kapustou a údeným mäsom, ktoré miznú ešte za horúca.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ak máte radi kyslú kapustu a údené mäso, neváhajte a vyskúšajte tie plnené žemle. Žemličky sú úplne nadýchané, zvrchu chrumkavé a vo vnútri plnené šťavnatou kapustou a voňavým údeným mäsom. Z plechu vždy miznú ešte za horúca a nikdy neostanú do druhého dňa.

Romča Važa Romča Važa    ·   14.7.2024

Nadýchané žemle plnené kyslou kapustou a údeným mäsom, ktoré miznú ešte za horúca.

Ak máte radi kyslú kapustu a údené mäso, neváhajte a vyskúšajte tie plnené žemle. Žemličky sú úplne nadýchané, zvrchu chrumkavé a vo vnútri plnené šťavnatou kapustou a voňavým údeným mäsom. Z plechu vždy miznú ešte za horúca a nikdy neostanú do druhého dňa.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
1 lyžička
soľ
2 ks
vajce
100 ml
olej
200 ml
vlažné mlieko
1 ks
sušené droždie
štipka
cukor
Náplň:
500 g
kyslá kapusta
1 ks
malé jablko
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
troška
olej
300 g
údené mäso
na potretie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Najprv na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme vyžmýkanú nakrájanú kyslú kapustu, ochutíme soľou a mletým čiernym korením a pridáme jedno olúpané a nakrájané jablko.
  2. Podlejeme trošku vodou, pridáme nakrájané údené mäso a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.
  3. Droždie vysypeme do misky, pridáme štipku cukru, lyžicu múky a trochu vlažného mlieka, premiešame a necháme vzísť kvások.
  4. Múku preosejeme do misky, pridáme kvások a zvyšné suroviny a vypracujeme cesto. Necháme prikryté utierkou hodinu kysnúť na teplom mieste.
  5. Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké diely, každý roztiahneme na placku a naplníme zmesou kapusty a mäsa.
  6. Zabalíme a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme chvíľu podkysnúť a potrieme vajíčkom.
  7. Vložíme do predom vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňoch dozlata.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár