NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Nadýchané tvarohové koláče podľa Janky. Hrozienka budú lepšie, keď ich takto upravíte.
Nadýchané tvarohové koláče podľa Janky. Hrozienka budú lepšie, keď ich takto upravíte.
Recept Nadýchané tvarohové koláče podľa Janky. Hrozienka budú lepšie, keď ich takto upravíte.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Pacnerová

Nadýchané tvarohové koláče sú výbornou voľbou na raňajky, k poobednej káve aj ako dezert po obede. Najlepšie chutia so sušenými hrozienkami a poprášené cukrom. Inšpirujte sa naším receptom a pripravte si ich aj vy. Autor: Jana Pacnerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   13.8.2024

Nadýchané tvarohové koláče podľa Janky. Hrozienka budú lepšie, keď ich takto upravíte.

Nadýchané tvarohové koláče sú výbornou voľbou na raňajky, k poobednej káve aj ako dezert po obede. Najlepšie chutia so sušenými hrozienkami a poprášené cukrom. Inšpirujte sa naším receptom a pripravte si ich aj vy. Autor: Jana Pacnerová

40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

500 g
hladká múka
100 g
cukor
2 ks
žĺtky
50 g
masť
50 g
maslo
podľa potreby
mlieko
štipka soli

Kvások

1 kocka
droždie
2 lyžice
cukor
1/4 l
mlieko

Plnka

500 g
jemný tvaroh
40 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
40 g
detská krupica
2 ks
žĺtok
podľa chuti
sušené hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Z kysnutého cesta si môžete pripraviť rôzne sladké aj slané pokrmy. My sme sa tentokrát rozhodli pre tvarohové koláče, ktoré sú mäkké a nadýchané aj na ďalší deň.

  1. V hrnčeku si zahrejeme mlieko, pridáme doň cukor, rozdrobené droždie a počkáme, kým nám vznikne kvások.
  2. Múku zmiešame s cukrom. Pridáme žĺtky, masť, zmäknuté maslo, štipku soli, mlieko a kvások, a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  3. Kým cesto kysne, pripravíme si tvarohovú plnku. V miske si zmiešame tvaroh, práškový a vanilkový cukor, detskú krupicu a žĺtok.
  4. Z vykysnutého cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré tvarujeme do kruhov. Na tie dáme plnku a ozdobíme hrozienkami, ktoré sme si pred použitím namočili do rumu, džúsu alebo sladkej sirupovej vody. Získajú tak lepšiu chuť.
  5. Koláče potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme na 180 °C približne 25 minút. Pred podávaním poprášime cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár