NajRecept.sk Dezerty Koláče Nadýchané pečené buchty plnené džemom a tvarohom
Nadýchané pečené buchty plnené džemom a tvarohom
Recept Nadýchané pečené buchty plnené džemom a tvarohom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Xénia Portášová

Tak dobré pečené buchty som ešte nejedla. Cesto je nadýchané nielen krátko po upečení, ale aj na druhý či dokonca tretí deň. Príprava sladkých buchtičiek je rýchla a jednoduchá. Jednotlivé suroviny stačí len zamiesiť, cesto naplniť džemom a dať piecť. Určite vyskúšajte. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.5.2025

Nadýchané pečené buchty plnené džemom a tvarohom

Tak dobré pečené buchty som ešte nejedla. Cesto je nadýchané nielen krátko po upečení, ale aj na druhý či dokonca tretí deň. Príprava sladkých buchtičiek je rýchla a jednoduchá. Jednotlivé suroviny stačí len zamiesiť, cesto naplniť džemom a dať piecť. Určite vyskúšajte. Autor: Xénia Portášová

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
1 ks
vajce
300 ml
mlieko
100 ml
olej
1 kocka
droždie
štipka
soľ
2 lyžice
kryštálový cukor

Náplň:

podľa chuti
džem
podľa chuti
tvaroh
podľa chuti
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Pečené buchty sú dokonalo sýte, čo je aj dôvod, prečo ich robím spravidla na obed. Výborné sú však aj na večeru alebo ako dezert ku káve. Cesto je univerzálne a dá sa plniť hocičím. Ja najradšej používam tvaroh a domáci džem. Skvelý je napríklad tento ríbezľový.

  1. Mlieko ohrejeme, pridáme doň cukor, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások.
  2. Hotový kvások pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
  3. Po vykysnutí cesto premiesime a dáme ho znova kysnúť.
  4. Z vykysnutého cesta robíme menšie buchtičky, ktoré plníme džemom alebo tvarohom zmiešaným s cukrom a ukladáme na plech.
  5. Vrch buchtičiek potrieme olejom a vložíme ich do rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 20 minút.

Upečené buchtičky nechajte mierne vychladnúť a následne môžete podávať. Ja ich vždy ešte posypem práškovým cukrom, no tento krok môžete vynechať. Ak ste milovníkmi sušených hrozienok, môžete ich pokojne pridať do tvarohu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár