Tak dobré pečené buchty som ešte nejedla. Cesto je nadýchané nielen krátko po upečení, ale aj na druhý či dokonca tretí deň. Príprava sladkých buchtičiek je rýchla a jednoduchá. Jednotlivé suroviny stačí len zamiesiť, cesto naplniť džemom a dať piecť. Určite vyskúšajte. Autor: Xénia Portášová
Tak dobré pečené buchty som ešte nejedla. Cesto je nadýchané nielen krátko po upečení, ale aj na druhý či dokonca tretí deň. Príprava sladkých buchtičiek je rýchla a jednoduchá. Jednotlivé suroviny stačí len zamiesiť, cesto naplniť džemom a dať piecť. Určite vyskúšajte. Autor: Xénia Portášová
Pečené buchty sú dokonalo sýte, čo je aj dôvod, prečo ich robím spravidla na obed. Výborné sú však aj na večeru alebo ako dezert ku káve. Cesto je univerzálne a dá sa plniť hocičím. Ja najradšej používam tvaroh a domáci džem. Skvelý je napríklad tento ríbezľový.
Upečené buchtičky nechajte mierne vychladnúť a následne môžete podávať. Ja ich vždy ešte posypem práškovým cukrom, no tento krok môžete vynechať. Ak ste milovníkmi sušených hrozienok, môžete ich pokojne pridať do tvarohu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste