Parené buchty s domácim džemom sú tou najlepšou voľbou. Keď som ich nedávno urobila na obed, len sa po nich zaprášilo. Vďaka tomuto receptu je cesto perfektne nadýchané a veľmi dobre sa s ním pracuje. Určite ho vyskúšajte.
Parené buchty s domácim džemom sú tou najlepšou voľbou. Keď som ich nedávno urobila na obed, len sa po nich zaprášilo. Vďaka tomuto receptu je cesto perfektne nadýchané a veľmi dobre sa s ním pracuje. Určite ho vyskúšajte.
Parené buchty sú tradičným pokrmom, ktorý mám spojený s detstvom. Zvyčajne ich plním kyslastým marhuľovým džemom alebo sladkým slivkovým lekvárom, ktoré v nich robia doslova zázraky. Príprava buchiet je o niečo zdĺhavejšia, no rozhodne stojí za to. Ak máte čas, určite sa do nich pustite.
Ak nechcete, aby buchty spľasli, pri otváraní hrnca si dávajte veľký pozor na vodu, ktorá sa nachádza na pokrievke. Tá na ne nesmie kvapnúť, inak by stratili svoj pekný tvar aj vláčnosť. Buchty chutia najlepšie krátko po parení, preto s ich servírovaním zbytočne nečakajte. V prípade, že ich chcete vylepšiť, môžete k nim uvariť vanilkový puding a spraviť z nich ikonický rakúsky Germknödel.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste