Rýchle a veľmi chutné kysnuté ovocné knedličky sa zapáčia každému milovníkovi sladkého. Ja som ich robila nedávno na obed, keď sa mi doma objavilo viac jahôd a nevedela som, ako ich rýchlo spracovať. Všetky sa okamžite zjedli a mali veľký úspech. Autor: Jana Jančíková
Rýchle a veľmi chutné kysnuté ovocné knedličky sa zapáčia každému milovníkovi sladkého. Ja som ich robila nedávno na obed, keď sa mi doma objavilo viac jahôd a nevedela som, ako ich rýchlo spracovať. Všetky sa okamžite zjedli a mali veľký úspech. Autor: Jana Jančíková
Ovocné kysnuté knedličky môžete podávať ako hlavný chod alebo menší dezert po dobrom obede. Plniť sa dajú čímkoľvek. Okrem čerstvého ovocia môžete použiť aj mrazené. Prípadne zvoľte domácu marmeládu či dokonca Nutellu.
Knedličky som robila s masťou už niekoľkokrát a skutočne nemajú chybu. Sú nadýchané a veľmi dobré. Pred podávaním ich môžete poliať maslom alebo trochou masti a posypať ľubovoľnou posýpkou – vhodný je napríklad práškový cukor, hrudkovitý tvaroh, kakao, mak alebo Granko. Ak by ste chceli plniť knedličky džemom, vyskúšajte si pripraviť tento jahodový bez chémie.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste