NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Nadýchané domáce maslové croissanty plnené lekvárom a orieškovým krémom
Nadýchané domáce maslové croissanty plnené lekvárom a orieškovým krémom
Recept Nadýchané domáce maslové croissanty plnené lekvárom a orieškovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzana Karvaiova

Pripravujú sa z ľahkého kysnutého cesta, ktoré nekysne dlho a hneď sa s ním dá pracovať. Sú úžasne mäkké a nadýchané. Upečte si ich doma a vychutnajte si čerstvé sladké croissanty, ktoré sú ideálne na raňajky, desiatu či len tak ku kávičke. Autor: Zuzana Karvaiova

NajLucka NajLucka    ·   25.7.2024

Nadýchané domáce maslové croissanty plnené lekvárom a orieškovým krémom

Pripravujú sa z ľahkého kysnutého cesta, ktoré nekysne dlho a hneď sa s ním dá pracovať. Sú úžasne mäkké a nadýchané. Upečte si ich doma a vychutnajte si čerstvé sladké croissanty, ktoré sú ideálne na raňajky, desiatu či len tak ku kávičke. Autor: Zuzana Karvaiova

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1/2 ks
droždie
50 g
kryštálový cukor
600 g
hladká múka
3 dcl
mlieko
1 lyžica
citrónová šťava
1 dcl
olej
štipka
soľ
podľa potreby
jahodový džem
podľa potreby
lieskovo-orieškový krém
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Zmiešame 250 g múky, kryštálový cukor, mlieko a droždie a necháme 20 minút vykysnúť.
  2. Potom pridáme zvyšnú múku a suroviny a vypracujeme cesto, ktoré nekysne ale hneď s ním pracujeme ďalej.
  3. Vyvaľkáme kruh o priemere 55cm a nakrájame ho na 16 kúskov.
  4. Naplníme džemom alebo lieskovo-orieškovým krémom, stočíme a vytvarujeme rohlíček.
  5. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch asi 18-20 minút.
  6. Po upečení poprášime práškovým cukrom, ozdobíme orieškovým krémom alebo môžeme aj poliať roztopenou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár